Marco Rubio, ABD'nin 72. Dışişleri Bakanı Olarak Onaylandı - Son Dakika
Dünya

Marco Rubio, ABD'nin 72. Dışişleri Bakanı Olarak Onaylandı

Marco Rubio, ABD\'nin 72. Dışişleri Bakanı Olarak Onaylandı

Eski senatör Marco Rubio, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Dışişleri Bakanlığı'na aday gösterilmiş ve Senato'da yapılan oylamada 99 'evet' oyu ile onay alarak, ABD'nin ilk Latin kökenli Dışişleri Bakanı oldu.

21.01.2025 09:38  Güncelleme: 09:39

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dışişleri Bakanlığı'na aday gösterdiği eski senatör Marco Rubio, Kongre'nin Senato kanadında yapılan oylamada, Trump kabinesinin ilk bakanı olarak onay aldı.

Marco Rubio, oylama sonucu ABD'nin 72'nci Dışişleri Bakanı oldu. Florida'nın eski Cumhuriyetçi Senatörü, Senatodaki oylamada 0'a karşı 99 'evet' oyuyla Dışişleri Bakanı olarak onaylandı.

Kübalı göçmen bir ailenin çocuğu olan Rubio, ABD tarihinde ilk Latin kökenli Dışişleri Bakanı olarak kayıtlara geçti. Rubio, 14 yıllık senatörlük görevi boyunca Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Senato İstihbarat Komitesi gibi Kongre'deki önemli komitelerde görev yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Marco Rubio, ABD'nin 72. Dışişleri Bakanı Olarak Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement