Dışişleri, İsrail'in Doğu Kudüs'te Yeni Konut İnşa Etme Kararını Kınadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri, İsrail'in Doğu Kudüs'te Yeni Konut İnşa Etme Kararını Kınadı

Dışişleri, İsrail\'in Doğu Kudüs\'te Yeni Konut İnşa Etme Kararını Kınadı
07.02.2014 11:24

Ankara, İsrail'in 5 Şubat günü açıkladığı işgal altındaki Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşimlerde 558 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Ankara, İsrail'in 5 Şubat günü açıkladığı işgal altındaki Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşimlerde 558 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in bu adımı, ABD'nin girişimiyle, 1967 öncesi sınırlarda yanyana barış içinde yaşayacak iki devletli bir çözüm doğrultusunda İsrail ve Filistin arasında yürütülen müzakere sürecine zarar vermektedir. Adil, kapsamlı ve yaşayabilir bir nihai anlaşmada Filistin devletinin başkenti olması beklenen Doğu Kudüs'ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik bu tür adımların kabul edilmesi mümkün değildir" deniliyor.

Açıklamada İsrail'in, Doğu Kudüs ve işgal altındaki diğer Filistin topraklarında, uluslararası hukuka ve iki devletli barış vizyonuna aykırı bu tür uygulamalarına son vermesi beklendiği de belirtiliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri, İsrail'in Doğu Kudüs'te Yeni Konut İnşa Etme Kararını Kınadı - Son Dakika


Advertisement