Süper Lig'in En Pahalı Yabancıları Galatasaray'da

Son Güncelleme:

Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki yabancı oyuncularının toplam bonservis bedeli 81 milyon Euro olarak açıklandı.

Dünyaca ünlü 'transfermarkt.de' isimli internet sitesinde yer alan verilerde, Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki yabancı oyuncularının toplam bonservis bedeli 81 milyon Euro olarak açıklandı. Sarı-kırmızılıların Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, 17 milyon Euro'luk değeri ile takımının ve ligin en pahalı ismi olarak dikkat çekti.


2013-2014 sezonu öncesi hazırlıklarına devam eden Spor Toto Süper Lig ekipleri, zorlu lig maratonu öncesi kadrolarını güçlendirme çalışmalarını da sürdürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalanıp, sadece 6 tanesinin kadroya alınması yönünde ki kararının ardından transferlerini titizlikle yürüten Süper Lig ekiplerinin mevcut kadrolarında ki yabancı isimlerinin piyasa değerleri ise dikkat çekti.


SON ŞAMPİYON GALATASARAY ZİRVEDE


Ligde son iki sezonun şampiyonu Galatasaray'ın mevcut kadrosunda ki yabancı oyuncuların toplam bonservis bedeli 81 milyon Euro. Takımın ve ligin en değerli oyuncusu olan Wesley Sneijder'in piyasa değerinin 17 milyon Euro olarak gösterildiği verilere göre, ligin en pahalı ikinci ismi ise, Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera oldu. Sarı-kırmızılı ekibi 75 milyon 500 bin Euro ile Fenerbahçe izlerken, Beşiktaş 38 milyon 400 bin Euro, Bursaspor 37 milyon 600 bin Euro ve Trabzonspor'un yabancı oyucularının değeri ise, 33 milyon 500 bin Euro olarak açıklandı. Bu kategoride ligin en alt sırasında yer alan takımlar ise 2 milyon 400 bin Euro'luk yabancı oyuncu değerleri ile Akhisar Belediyespor ve Sanica Boru Elazığspor oldu.


Süper Lig'de yer alan takımların mevcut kadrolarındaki yabancı oyuncularının toplam piyasa değerleri ise şöyle:


Galatasaray: 81 milyon Euro


Fenerbahçe: 75,5 milyon Euro


Beşiktaş: 38,4 milyon Euro


Bursaspor: 37,6 milyon Euro


Trabzonspor: 33,5 milyon Euro


Kasımpaşa: 24,5 milyon Euro


Kayserispor: 21,5 milyon Euro


Eskişehirspor: 17,3 milyon Euro


Antalyaspor: 17,1 milyon Euro


Sivasspor: 13,6 milyon Euro


Gençlerbirliği: 13,4 milyon Euro


Kayseri Erciyesspor: 11,4 milyon Euro


Gaziantepspor: 8,8 milyon Euro


Karabükspor: 5,8 milyon Euro


Torku Konyaspor: 5,7 milyon Euro


Çaykur Rizespor: 5,4 milyon Euro


Akhisar Belediyespor: 2,4 milyon Euro


Sanica Boru Elazığspor: 2,4 milyon Euro


Spor Toto Süper Lig'in bonservis bedeli en yüksek ilk 10 yabancı oyuncusu ve oynadıkları takımlar şöyle:


1.Wesley Sneijder (Galatasaray): 17 milyon Euro


2. Fernando Muslera (Galatasaray): 16 milyon Euro


3. Mouusa Sow (Fenerbahçe): 14 milyon Euro


4. Manuel Fernandes (Beşiktaş): 14 milyon Euro


5. Aurélien Chedjou (Galatasaray): 12 milyon Euro


6. Cristian Baroni (Fenerbahçe): 8 milyon Euro


7. Miroslav Stoch (Fenerbahçe): 8 milyon Euro


8. Pablo Batalla (Bursaspor): 7 milyon 500 bin Euro


9. Tomás Sivok (Beşiktaş): 7 milyon 500 bin Euro


10. Emmanuel Eboué (Galatasaray): 6 milyon Euro - BURSA

Kaynak: İHA