Rusya Dışişleri Bakanı Türkiye'den Yanıt Bekliyor

Son Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı "sarın gazı" ile ilgili "Türk yetkililerden nasıl bir sonuca vardıkları konusunda açıklama bekliyoruz." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavro, "sarın gazı" iddiaları ile ilgili "Biz en kısa zamanda Türk yetkililerden onların nasıl bir sonuca vardıkları konusunda tam olarak bir açıklama yapmalarını bekliyoruz" dedi Moskova'nın Suriye sınırında üzerlerinde "zehirli sarin gazı ele geçirilen" Suriyeli militanların gözaltına alınmaları ile ilgili olarak Türk yetkililerden açıklama beklediği bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Biz en kısa zamanda Türk yetkililerden onların nasıl bir sonuca vardıkları konusunda tam olarak bir açıklama yapmalarını bekliyoruz" dedi.


Rusya'nın Sesine göre, bugün Moskova'da düzenlenen bir basın konferansında konuşan Lavrov, ayrıca "Kimyasal silahlarla ilgili sorun hakkında sürekli konuşanlar ve onun etrafinda bazı oyunlar oynayanlar için bu süreç çok ciddidir. Bu türdeki şeylerle bağlantılı olan tüm olayların araştırılması gerekir" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA