Kurban Kesiminde Cezalar Yükseliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Kurban Kesiminde Cezalar Yükseliyor

Kurban Kesiminde Cezalar Yükseliyor
04.06.2025 10:13

Adana'da kurban kesiminde kasap belgesi olmayanlara 5.262 lira ceza uygulanacağı uyarısı yapıldı.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kasap olmadığı halde kurban kesenlere 5 bin 262 lira para cezası uygulanacağını söyledi.

Yağmur, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yağmur, "Buradan vatandaşları uyarmak istiyorum. Kasapların ustalık ve sertifika belgeleri olması gerekiyor. Vatandaşlar mutlaka bu belgeleri sorsun. Tarım İl Müdürlüğü sahada olacak ve olumsuz hiçbir şeye geçit verilmeyecek. Vatandaşların kurbanı kendi kesmemesi daha doğru olacaktır. Doğrama ve kıyma yaptıracaksa, herhangi bir kasaba giderek bu işlemleri yaptırabilir. Olumsuz gördüğümüz her durumu, kolluk kuvvetlerine bildirmek şartıyla biz de gözlemci olarak sahada olacağız. Kurban kesmeyi bilmeyen vatandaşlarımız, hayvanı telef edebilir. Uygun olmayan şartlarda yapılan kesimin, Kabahatler Kanunu'na göre 5 bin 262 lira; uygunsuz ortamda yapılan kesimin ise 72 bin lira cezası var" dedi.

30 yıldır kasaplık yaptığını belirten Adem Gezici ise, "30 yıldır bu işin içerisindeyim. Bıçağıma da güveniyorum ama yine de güvenlik önlemlerimi alıyorum." ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurban Kesiminde Cezalar Yükseliyor - Son Dakika


Advertisement