Zorlu Center 2014'ün Zirvesinde - Son Dakika
Ekonomi

Zorlu Center 2014'ün Zirvesinde

2014 yılı boyunca ülke genelinde elliyi aşkın ilde açılmış olan 342 AVM içinde 170 tanesinin çıkan haberlerde isminin geçtiği saptandı.

06.01.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Modern yaşamın önemli bir noktası haline gelen alışveriş merkezleri (AVM), ekonomi ve magazin basının haber gündeminde de önemli bir yer alıyor. Medya Takip Ajansı Interpress'in pek çok kentte sadece alış verişin değil sosyal yaşamın da ayrılmaz bir parçası olan AVM'ler üzerine yaptığı araştırmaya göre, 2014 yılı boyunca ülke genelinde elliyi aşkın ilde açılmış olan 342 AVM içinde 170 tanesinin çıkan haberlerde isminin geçtiği saptandı.

Geçtiğimiz yıl boyunca yayınlanan haberler içinde en çok adı geçen AVM'nin ise toplam 7.774 haberle Zorlu Center olduğu tespit edildi. Hakkında çıkan 2.886 haberle Ak Merkez listede ikinci olurken, 2.686 haberde yer alan Espark'ın da üçüncülüğü aldığı görüldü. Yıl boyunca yazılı basında çıkan haber sayısına göre İstinye Park ile Özdilek AVM haberde dördüncü ve beşinciliği alırken, listede ilk on sıra içinde; Bursa Kent Meydanı, Kanyon, Korupark, Sankopark, City's AVM'lerinin olduğu belirlendi.

Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergileri tarayarak yaptığı aynı araştırma sonuçlarına göre, 2014 yılında yayınlanan AVM haberlerinin bir önceki yıla göre yüzde 10 artarak 78.889'a ulaştığı da ortaya çıktı. Çıkan haberlerin ünlü markaların yer aldığı mağazalarda yapılan özel aktiviteler, sergi, film galaları, sanatçıların imza günleri ile eğlence aktiviteleri üzerinde yoğunlaştığı tespit edildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Zorlu Center 2014'ün Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement