24 Yaşındaki Kadına Zorla Fuhuş Yaptıran Adam 7.5 Yıl Hapis Aldı - Son Dakika
Güncel

24 Yaşındaki Kadına Zorla Fuhuş Yaptıran Adam 7.5 Yıl Hapis Aldı

24 Yaşındaki Kadına Zorla Fuhuş Yaptıran Adam 7.5 Yıl Hapis Aldı

Diyarbakır'da iki kadına zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki sanık 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

28.07.2015 11:47  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da iki kadına zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki K.Ö.'ye 7.5 yıl hapis ve 20 bin lira adli para cezası verildi. Mahkemenin tek kadın üyesi Hakim Gamze Kafkas, suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle karara muhalefet şerhi koydu.

24 YAŞINDAKİ KADINI DARP EDEREK FUHUŞA ZORLADI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne 2012 yılının mayıs ayında başvuran 24 yaşındaki K.B., K.Ö. adlı kişinin kendisini döverek zorla fuhuş yaptırdığını söyledi. Bunun üzerine operasyon yapan polis şüpheliyi gözaltına aldı. Hakkındaki iddiaları reddeden şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

18 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Hazırlanan iddianamede 38 yaşındaki N.Y. ve 24 yaşındaki K.B.'ye zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen ve 2013 yılı mart ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan K.Ö.'nün 'İnsan ticareti yapma', 'Fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek' suçlarından 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede şüphelinin mağdur K.B.'ye 4 yıl boyunca zorla fuhuş yaptırdığı, mağduru başka şehirlere göndererek çalıştırdığı ve fuhuştan elde edilen paranın bir miktarını aracılık eden kişilere verdiği kaydedildi.

"BENİ BİN LİRAYA KİRALADI"

Diğer mağdur N.Y. ise iddianameye yansıyan ifadesinde şüphelinin kendisini Şanlıurfa'da bir kişiye gönderdiğini belirterek şöyle dedi:

"Bu şahsın bulduğu müşterilerle para karşılığı ilişkiye giriyordum. Para sürekli şüpheliye gidiyordu. Beni bir kez Siirt'te bir kadına bin liraya kiraladı. Bu kadının bulduğu müşterilerle ilişkiye giriyordum. Bu şekilde çalışmak istemediğimi söyleyince beni dövüp tehdit ediyordu."

SUÇLAMAYI REDDETTİ

İddianamenin kabulünün ardından sanık K.Ö.'nün yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada ifadesi alınan sanık K.Ö. suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Birahanede konsomatris olarak çalışan bu kadınlarla tanıştık. Onlarla birlikte alkol alıyorduk. Bazen dışarıda cinsel olarak birlikte olup para veriyordum. Bunlar daha fazla para istemeye başladılar. Param olmadığı için beni şikayet edeceklerini söylediler. Ben onları başka kişilere satmadım ve fuhuş işinde çalıştırmadım." dedi.

MAĞDUR KADIN ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Daha önce sanığı suçlayan kadınlardan N.Y. ise duruşmadaki ifadesinde şikayetçi olmadığını belirterek, "6 ay önce sanık ile para karşılığı çıkmak için tanıştık. Kendisinden para isteyince bize para vermedi. Ben de bu nedenle şikayetçi oldum. Şikayetçi olmamız konusunda başka biri baskı yaptı. Sanık bizi satmadı." diye konuştu.

KADIN HAKİMDEN MUHALEFET ŞERHİ

Kararını açıklayan mahkeme sanık K.Ö.'nün insan ticareti suçundan beraatine hükmetti. Mahkeme sanığın 'fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık etmek' suçundan ise 7.5 yıl hapis ve 20 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. K.Ö.'ye verilen hapis cezası 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin tek kadın üyesi olan Hakim Gamze Kafkas'ın muhalefet şerhi nedeniyle oy çokluğu ile alındı. Karara muhalefet eden Kafkas, dosya kapsamı, delil durumu, müştekilerin çelişkili beyanları ve suçun unsurlarının oluşmaması sebebiyle sanığın mahkumiyeti yönündeki görüşe katılmadığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 24 Yaşındaki Kadına Zorla Fuhuş Yaptıran Adam 7.5 Yıl Hapis Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Serhat Türkoğlu : Kürt lerde eskiden din iman vardı şimdi bunlara dediler sizde akıl yokmu kendi bildiğinizi yapın ne din kaldı ne iman olmayan akılları sayesinde 15 2 Yanıtla
  • adm: Bence adam haklı 0 0 Yanıtla
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
    17:54 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran'ın talebi üzerine gerçekleşen bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

  • Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu
    17:53 Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu

    Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Buca'ya hak ettiği hizmeti birlikte getireceklerini söyledi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır
    17:52 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı üzerine teyakkuza geçti. Alt geçitler, cadde ve sokaklardaki mazgallar temizlenirken nöbetçi ekipler oluşturuldu.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak
    17:49 Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak

    Çin Devlet Demiryolları Grubu, CR450 inovasyon projesinin ilerlediğini ve bu yılın sonunda prototipin montaj hattından çıkacağını duyurdu. CR450, şu anda hizmette olan CR400 Fuxing trenlerinden daha hızlı olacak ve yüzde 12 daha hafif, yüzde 20 daha az enerji tüketiyor. Ayrıca, proje altyapıda teknolojik inovasyonu da içeriyor. Çin, halkın talebini karşılamak için dünyanın en büyük yüksek hızlı demiryolu ağını inşa etti ve Fuxing trenleri ülke genelinde 31 eyalet düzeyinde faaliyet gösteriyor.


Advertisement