Zonguldak Maden Ocağında Yangın, İşçiler Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Maden Ocağında Yangın, İşçiler Tahliye Edildi

Zonguldak Maden Ocağında Yangın, İşçiler Tahliye Edildi

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu, Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında yangın çıktı, işçiler tahliye edildi.

07.10.2015 11:13  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında sabah saatlerinde yerin 320 metre altında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın nedeniyle ocaktaki işçiler tahliye edildi.

600 İŞÇİ TAHLİYE EDİLDİ

Sabah 07.00 vardiyası işçilerinin ana yoldan üretim yerine naklinin gerçekleştiği sıradan içerideki yoğun duman üzerine yaklaşık 600 civarında işçi tahliye edildi.

"ALLAH BETERİNDEN KORUSUN"

Ocak ağzında bekleyen işçiler, mesaiye başlamadan evlerine geri gönderildi. İşçiler, "Biz sabah vardiyasında üretim yerimize giderken ocağın içindeki anayolda içerideki yangından dolayı duman oluşunca geri çıktık. Şimdi de eve gidiyoruz. Allah'a şükür büyük bir sıkıntı yok. Ocakta kullanılan köpükten kaynaklandı diyorlar ama kesin nedenini bilmiyoruz. Biz anayolda ilerlerken sadece duman nedeniyle geri döndük. Allah beterinden korusun." dedi.

YANGIN TESPİT EDİLDİ

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklama, eksi 320 kodunda "anayol" diye tabir edilen taş galeride henüz belirlenemeyen nedenle açık alevli yangın tespit edildiğini söyledi.

"ORADA KÖMÜR ÜRETİMİ YOK"

Maden ocağındaki işçilerin tahliye edildiğini, şu an için bir olumsuzluğun yaşanmadığını anlatan İnan, "Eksi 320 kodu bizim Üzülmez'deki en derin kodumuz. Orada bir galerimiz var, kuyudan giren hava, oraya iniyor, oradan yukarıya doğru ocakları havalandırıyor. Kömür ürettiğimiz en derin kod ise eksi 220'dir. O temiz havanın geçtiği yolda yangın çıkıyor" diye konuştu. İnan, yangının nasıl çıktığını ekiplerinin tespit etmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Maden Ocağında Yangın, İşçiler Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement