Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile belediye başkanlığı aday adaylığı başvurunu yaptı.

01.09.2013 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvuru dosyasını Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin'e teslim etti. Belediye binası önünden yoğun bir kalabalık ile parti binasına yürüyen Başkan Akdemir'e, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları eşlik etti. CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e hayırlı olsun temennisinde bulunarak "Genel Merkezi'mizin göndermiş olduğu genelge gereği 2 Eylül'e kadar devam edecek olan aday adaylığı müracaatları sürüyor. Bugün de Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir, aday adaylığı başvurusunu yapacaktır. Kendisine hoş geldiniz diyorum. Partimize ve Zonguldak'ımıza bu aday adaylığı başvurusunun hayırlı olmasını diliyor, kendisine başarılar diliyorum." dedi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, tüm katılımcılara teşekkür ederek, Zonguldak halkı için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceğini söyledi. Başkan Akdemir; bugüne kadar şahsına yapılmış olan tüm eleştirileri büyük bir sabırla ve anlayışla karşıladığını ifade ederek, bundan sonraki çalışmaların da aynı kararlılık ile sürdüreceğini belirtti ve göreve geldiği günden itibaren birçok önemli çalışmaya imza attığını vurguladı. Başkan Akdemir, konuşmasına şu sözleri ile başladı:

"ATATÜRK'ÜN KURMUŞ OLDUĞU BİR PARTİNİN VE TÜRKİYE'NİN ÇİMENTOSU OLAN BİR PARTİNİN ÜYESİ OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM"

"Göremediğim, uzanamadığım sesimin duymadığı çok değerli Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili dostlar, değerli arkadaşlarım, gönül birlikteliği yaptığım dostlar…Bu sıcak havada benimle birlikte olduğunuz için bana vermiş olduğunuz desteği çok önemsiyorum. Şükranlarımı sizlere sunmaktan zevk duyuyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu bir partinin ve Türkiye'nin çimentosu olan bir partinin üyesi olmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum. İçinde bulunduğu şartlar içerisinde çok kötü günler geçiren ilimizin çok değerli ve değil Zonguldak'ın dünyanın kabul ettiği bilim adamı olan Sayın Milletvekilimiz Prof.Dr. Mehmet Haberal'a da özgürlüğüne kavuştuğu için onu yürekten kutlayarak aramızda olduğundan çok büyük ve mutluluk duyduğumu ve kendisiyle birlikte çalışmaktan dolayı büyük onur duyacağımı belirtmek istiyorum. İnşallah değerli vekillerimiz ile Zonguldak için güzel işler yapacağımıza ve iyi çalışmalara imza atacağımızı belirtmek istiyorum. Değerli arkadaşlarım ben heyecanlıyımdır. Ancak benim heyecanım iş heyecanımdır. Yüksek sesle bağırarak konuşarak, şöyledir böyledir demeyeceğim. Zonguldak Belediyesi'nin içinde bulunmuş olduğu durumu açıklayacağım. Şahsımla ilgili eleştirilere cevap vereceğim. Bizler bir görev üstlendik.

"SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Üstlenmiş olduğum görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan bir arkadaşınızım. Benim iş felsefem iş ve devlet anlayışım bunu bana öğretti. Aileden aldığım terbiyem bunu bana gösterdi. Halen bunu bu şekilde yürüteceğim. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi, çok büyük bir partidir. Büyük Atatürk ilkelerini ve amaçlarını belirtmiş. Altı oku simgelemiş. Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, İnkılâpçılık, Milliyetçilik, Devletçilik ilkelerini o kadar güzel vurgulamış ki, Türk gencine bunları uygulaması adına emir vermiştir. Ben aldığım öğretim terbiyesi ve eğitim terbiyesi gereği de bunu lise yıllarından bu yıllara kadar harfiyen uygulamaya çalışan biriyim. Bu arada benden önce aday adayı olmuş, kardeşlerimi kutluyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi geleneği ilkeleri ve amacı, sosyal belediyeciliği hep ön plana çıkarmıştır. Vermiş olduğu görevler gereği, bulunduğun en küçük beldeden en büyük şehrine kadar da uygulamakta yükümlüdür. Bende bu görevi bu şekilde aldım. Sosyal belediyecilik çalışmalarını yürütmeye çalışıyorum. Zira sizler bunu bizden fazla izleyensiniz. Görevim sürdüğü sürece de sosyal belediyecilik çalışmalarını devam ettireceğim. Bu kaçınılmazdır. Bu benim iş prensibim ve iş ahlakımdır. Görevi devraldığım o günden bugüne kadar, şahsımla ilgili bir sürü eleştiri aldım. Eleştiri olmazsa doğru noktayı bulamazsınız. En küçük bir eleştiriyi bile dikkate alıp onun giderilmesi ile ilgili güç sarf edeceksiniz. Ben bu bilinçteyim. Sizler halka doğruları yansıtmada o günün koşullarında size ulaşan haberleri en doğru şekilde halka ulaştıran kişilersiniz. Eleştirilerinizi alıyorum ve zaman zaman arkadaşlarım ile de paylaşıyorum. İnsanlarımız istiyor ki bir konu hemen halledilsin. Bazı konular zaman istiyor ve hemen halledilemiyor. Bizim toplumumuzda acelecilik daha fazla. Bu konuları zaman anlatmaya çalıştık ve sabırlı oldum. Özellikle Çaydamar yolu üzerinde bir sıkıntımız vardı. Esnaf olarak haklılardı. Niye haklılar? Çünkü esnaf evine ekmek götürecek. İnsanlar oraya gidip gelecek. Bizim olması gerekenleri de o arada yapmamız gerekiyor. Bu süreç tabi bazen uzuyor. Tabi bu zaman içinde esnafımızın sabrı kalmadı. Ama ben kendilerine durumu her zaman anlattım. Zaman zaman ben dinlediler, zaman zaman dinlemek istemediler. Ama bitiyor.

"AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ"

Zonguldak halkı gerçekten kültürlü bir halk. Şahsıma karşı son derece de sevgi, saygılı olarak kabul gördüm. Ben bu konuda halkıma şükranlarımı sizlerin aracılığı ile bir kez daha iletmek istiyorum. Ziya Paşa'nın çok güzel bir lafı var: "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, Şahsın görünür rütbe-i aklın eserinde". Benim yaptıklarımda eğer bir şeyle gözüküyorsa ortada. Ayrıca işime de devam ediyorum. Olması gerekenleri sabırla da yapmaya çalışıyorum. Kişinin aklı nitelikleri eserlerinden anlaşılır. Ben kendimi asla övmüyorum. Övemem. Ben bir görev üstlendim. Onu yerine getirmekle mükellefim. Bunu halkımız takdir edecek. Bir yerde eksik yapmışsam eşim dahi çocuğum daha bana söylüyor ve ben bundan ders alıyorum. Şahsımla ilgili şimdiye kadar çok fazla sıkıntılı bir konu gelmedi. Yalnız bu eleştiriler içerisinde üzüldüğüm bir konu var.

"MESLEĞİMDEN GURUR DUYUYORUM, İYKİ ÖĞRETMEN OLMUŞUM"

Türkiye'deki belediye başkanlarını incelemişseniz, her meslek grubundan belediye başkanı vardır. Hepsi saygı duyulacak meslektir. Benim mesleğimi yani öğretmenlik yanımı ön plana çıkardılar ve farklı şekilde yorum getirdiler. Bu yorumların detayına girmeyeceğim. Ama ben öğretmenim. İyi ki öğretmen olmuşum ve iyi ki bu mesleği seçmişim. Yüzlerce binlerce insan yetiştirdim. Her meslek grubundan belediye başkanı olur da öğretmenden belediye başkanı olmaz mı? Çok daha iyi olur. Zira diğer meslek gruplarını yetiştiren kim? Bizleriz. Onları o hayata hazırlayan, elimize verilen hamura bir şekil veren ve onlara kişilik kazandıran bizlerdik. Bulunduğumuz bu ortamda çok öğrencilerim var. Onlarla da gurur duyuyorum. Bu yapılan eleştirileri biraz haksızlık olarak kabul ettim. 2011 yılından 2013 yılına kadar bir sürü iş yaptık. Göreve geldiğimden itibaren söyledim. Mahallerimizde elzem olan ihtiyaçlarımızı en iyi bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. İnşallah takdir halkımın ve bu güzel insanlarımızın Ankara başkent. Zonguldak emek başkenti. Bu emeği ben üstlendim ve de devam edeceğiz. İnşallah halkımız da bu konuyu kendine göre değerlendirir. Bir kuru teşekkür bile insanı mutlu ediyor. Bu teşekkürü, sevgiyi saygıyı halkımızdan fazlasıyla alıyorum.

"PROJELERİMİZ VAR, ÇALIŞMALARIMIZI HALKIMIZ TAKDİR EDİYOR"

Projesiz bir belediye başkanı olmaz. Zonguldak'ın çalışmaya ihtiyacı olan bir kent olduğunu içtenlikle yaşıyorum. Zonguldaklıyım. Nerde ne ihtiyaç var bunu biliyorum. Bu projeleri de hazırladım. Ufkumuz geniş. Ben kimlerle yürüteceğim bu işi? Milletvekillerim ile yürüteceğim. Üç milletvekilimiz hükümet tarafında. İkisi muhalefet. Zonguldak halkı adına bu isteklerimi onlara iletmekten büyük zevk duyuyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement