Zeytincilik Organize Sanayide Temel Atma Töreni 8 Eylül'de - Son Dakika
Yerel

Zeytincilik Organize Sanayide Temel Atma Töreni 8 Eylül'de

Zeytincilik Organize Sanayide Temel Atma Töreni 8 Eylül\'de

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yapılması planlanan Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi için istimlak çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, temelinin 8 Eylül de atılacağı açıklandı.

26.07.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yapılması planlanan Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi için istimlak çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, temelinin 8 Eylül de atılacağı açıklandı. Kaymakam Hüseyin Öner'i karşılama törenine katılan Belediye Başkanı Necdet Uysal, Kaymakam Öner'e bilgi verirken; Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve temelinin ilçenin kurtuluş günü olan 8 Eylül'de atılacağını söyledi.

Kaymakam Hüseyin Öner'e yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Uysal, ilçede yapılması planlanan Reşitköy barajının da zeytinliklerin sulanmasını sağlayacağını bildirdi.. İlçede kurulması planlanan Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi de önemli mesafeler alındığını anlatan Başkan Uysal, "Kısmet olursa OSB'nin temelini ilçenin kurtuluşu olan 8 Eylül de atmak istiyoruz. Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi ilçemiz için çok yararlı olacaktır. Bütün zeytin fabrikaları burada toplanacaktır. Çok sayıda vatandaşa da iş olanağı olacaktır. Buna inanıyoruz." dedi. İlçedeki zeytinyağı kalitesinin belgelenmesi için Osmanlı arşivlerini araştırdıklarını anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ da," 200 dolayında önemli belgeye ulaştık. Bu belgeleri tercüme ettiriyoruz. Bunları kitap haline getirmek istiyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytincilik Organize Sanayide Temel Atma Töreni 8 Eylül'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement