Zeytinburnu Okumaya Doymuyor - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu Okumaya Doymuyor

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin düzenlemiş olduğu 11. Geleneksel Okuma Yarışması Sınavı 2 Mayıs Cumartesi Günü gerçekleştirildi.

04.05.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Sınıftan itibaren binlerce üyenin katıldığı sınavın heyecanı görülmeye değerdi.

Kitapseverlerin dört ayrı grupta 7 şer kitap okuyarak hazırlandığı geleneksel kitap okuma yarışması sınavı başarıyla gerçekleştirildi. Geleneksel kitap okuma yarışması bu yıl da katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ev hanımından işçisine, öğretmeninden öğrencisine, doktorundan avukatına, memurundan emeklisine, gencinden yaşlısına kadar herkesin katıldığı bir sınav oldu. Ailelerin sınava girmek için erken saatlerde geldiği Haluk Ündeğer Lisesi ve Haluk Ündeğer İlkokulu önünde güzel görüntüler vardı. Özellikle çocuklarının kitap okumalarına katkıda bulunmak ve onları teşvik etmek amacıyla sınava katılan veliler çocukları kadar heyecanlıydılar. Sınavın bitmesinin ardından yarışmacılara katılım belgesi takdim edildi.

7 kitaplık seçkiyi okuyarak sıkı bir sınav hazırlığı yapan katılımcılar şimdi de sınavın sonuçlarının açıklanacağı büyük günü sabırsızlıkla bekliyorlar.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Geleneksel Kitap Okuma Yarışması ile ilgili yaptığı açıklamada;

"Bu güne kadar yapılanlar içerisinde en yüksek katılımlı sınav organizasyonu oldu. Okunan kitap sayısı bakımından da bir rekor kırılarak 27324 kitap okundu. Böylesine güzel ve kusursuz bir organizasyon gerçekleşmesini sağlayan başta Kültür Müdürlüğümüz ailesi olmak üzere Zeytinburnu'muzda hizmet veren bütün öğretmen ve idarecilerimize, sivil toplum kuruluşlarına en içten duygularımla teşekkürü bir borç bilirim. Bilgi güçtür, bu gücün ise okumakla mümkün olduğu çağımızda, bilgiye ulaşma yolunda kıyasıya mücadele eden kitapseverlerin ödüllendirileceği törenimize bütün Zeytinburnulu Hemşerilerimizi davet ediyoruz" Dedi.

Geleneksel hale gelen yarışmanın dereceye giren katılımcıları 10 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde, yapılacak törende ödüllendirilecek. Para ödülünün yanında muhteşem bir "Kapadokya Kültür Gezisi 'ne de gitme hakkı kazanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zeytinburnu Okumaya Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement