Zeytinburnu'nda Üç Bin Kişi Aynı Sofrada Oruç Açtı - Son Dakika
Yerel

Zeytinburnu'nda Üç Bin Kişi Aynı Sofrada Oruç Açtı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçe meydanına kurulan iftar sofrasında bir araya gelen 3 bin vatandaş, dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

28.06.2015 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçe meydanına kurulan iftar sofrasında bir araya gelen 3 bin vatandaş, dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

Ramazan ayı etkinliklerini sürdüren Zeytinburnu Belediyesi, ilçedeki 3 bin vatandaşı iftar sofrasında buluşturdu. Zeytinburnu meydanına kurulan masalarda yerlerini alan vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da katıldığı iftar programının ardından ünlü ilahiyatçı ve televizyon programcısı Nihat Hatipoğlu da ilçedeki vatandaşlarla bir araya geldi. Tutulan oruçların açılmasının ardından alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Paylaşmanın mutluluğunu bu akşam birlikte yaşıyoruz. Ramazanın ilk gününden bu güne ilk iftarı Zeytinburnu meydanında hemşehrilerimizle birlikte açtık. Şuan yine hemşehrilerimizle birlikte iftar sofrasındayız. Bunun dışında hafta sonları hariç hafta içi her akşam farklı bir mahallemizde sokak iftarları yapıyoruz. Sağolsun hemşehrilerimiz bizi yalnız bırakmıyor. İşadamlarımız ikramları üstleniyor onlara da müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Murat Aydın, birlik ve beraberliğimizin devamı için dua isteyerek "Bakınız Ukrayna'da iç savaş var. Güneyimizde Irak ve Suriye'de iç savaş var. Türkiye'mizin etrafı ateş çemberi gibi. Duaların kabul olduğu bu Ramazan ayında ve iftar saatinde Cenab-ı Hakk'a yakarıyoruz; 'yarabbi bölgemize barışı hakim kıl. Bölgemizde de barış ve huzur ortamının devamını güçlendirerek sürdür' diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

NİHAT HATİPOĞLU SEVENLERİYLE BULUŞTU

İftar programının ardından ünlü ilahiyatçı ve televizyon programcısı Nihat Hatipoğlu da ilçedeki vatandaşlarla Zeytinburnu meydanında bir araya geldi. Bölgede oturan yüzlerce vatandaş Nihat Hatipoğlu'nun sohbetini dinlemek için alanı doldurdu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinburnu'nda Üç Bin Kişi Aynı Sofrada Oruç Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement