Zeytinburnu, Geleneksel Tıbbın Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Zeytinburnu, Geleneksel Tıbbın Merkezi Olacak

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı’yı makamında ziyaret etti.

23.01.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Zeytinburnu Belediyesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Fitoterapi Merkezi' projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Zeytinburnu Belediyesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü projeyle birlikte; Türkiye, ilk kez modern tıbbın da içine entegre edildiği Fitoterapi Merkezi'ne kavuşuyor. 2014 yılında Zeytinburnu Belediyesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarafından temelleri atılan ve bugünlerde son aşamasına gelinen projeyle birlikte Bezmialem Vakıf Üniversitesi, "Bezmialem Fitoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (Bitem)" adı altında Fitoterapi merkezini hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan izni onaylanan ve 27 Ekim 2014 tarih ve 29158 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan projenin, İlerleyen günlerde faaliyete geçirilerek adeta bir ilim ve irfan yuvasına döndürülmesi amaçlanıyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı'ya yapılan ziyarette de proje üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

"MERKEZEFENDİ GELENEKSEL TIBBIN MERKEZİ OLACAK"

Ziyaretlerinden dolayı Başkan Aydın'a teşekkür eden Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, "Yıllardır Zeytinburnu bölgesinde geleneksel tıbbı geliştirmek için çok büyük emekleri oldu. Olmaya da devam ediyor. Bu alanda şimdi 'Fitoterapi Merkezi, İska Projei ile birlikte Zeytinburnu Belediyesi Tıbbı Bitkiler Bahçesi, Bezmialem Üniversitesi birlikte 'Fitoterapi Merkezi açtık. Şu anda bu alanda bulunuyoruz. Bu işin ikinci aşaması 'Geleneksel Tıp Merkezi' Geleneksel Tıp Merkezi ise Zeytinburnu Belediyesi sınırları İçerisinde Tıbbi Bitkiler Bahçesi dediğimiz Merkezefendi bölgesinde olacak. Yine Bezmialem Üniversitesi Zeytinburnu Belediyesi Geleneksel Tıp Derneği ile İnşallah Zeytinburnu Merkezefendi bölgesi geleneksel tıbbın merkezi olmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İLK TIBBİ BİTKİLER BAHÇESİ ZEYTİNBURNU'NDA KURULDU"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise üniversite ile birlikte geleneksel tıp için ortak çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Öncesinde hocalarımızla birlikte çalışma yapmıştık şimdi artık üniversite ile birlikte ortak çalışma yapıyoruz. Biz arzu ediyoruz ki Türkiye'mizin zenginliklerine dikkat çekelim. Türkiye endemik bitki olarak Avrupa'nın ve dünyanın en zengin ülkelerinden biri, tıp alanında bu zenginlikleri de kullanalım diye arzu ediyorduk, tabi biz ilhamı Zeytinburnu'nda geçmişte yaşamış olan Merkezefendi'den aldık. Yaklaşık 16 yıldır çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, biraz önce hocamızın ifade ettiği gibi Türkiye'nin ilk ve tek 'Tıbbı Bitkiler' bahçesi Zeytinburnu'nda kuruldu. Geleneksel tıpla ilgili bu zenginliklerimizle ilgili çalışmalar yapılıyor. Şimdi Bezmialem Üniversitesi bünyesinde işbirliği yaparak bahsedilen çalışmalar ivme kazanıyor" dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ziyaretlerinden dolayı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a teşekkür ederek plaketi ve tablo takdim etti. Dana sonra Dekan Taşçı ve Başkan Aydın kurulacak olan merkezi gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinburnu, Geleneksel Tıbbın Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement