Zeytinburnu Bilgi Evleri'nden Bir İlk Daha: Öykü Yarışması - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu Bilgi Evleri'nden Bir İlk Daha: Öykü Yarışması

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri okurken düşünen ve yazan yetenekleri keşfetmek amacıyla öykü yarışması düzenliyor.

13.10.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Evleri bu yıl ilkini düzenleyeceği öykü yarışması ile üyelerini, okumaya ve yazmaya teşvik ederken, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, dilimizi doğru ve etkin bir biçimde kullanmayı, kalemlerine cesaret katmayı, özellikle de öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmayı hedefliyor.

Öykü yarışmasının konusu serbest olmakla birlikte yarışmaya girecek öykülerin daha önce yayınlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın evine gönderilmemiş olması gerekiyor. Öykü Yarışması 6, 7 ve 8. Sınıf Öğrencileri (1. Grup) , Lise Öğrencileri (2.Grup), Üniversite Öğrencileri (3. Grup) olmak üzere üç farklı grupta gerçekleştirilecek olup eserlerin 7 Ocak 2015 Çarşamba Gününe kadar kayıtlı olunan bilgi evine teslim edilmesi gerekiyor.

Genç yazarlarımızın en fazla iki eserle katılabilecekleri öykü yarışmasının değerlendirmesi ise Jüri Başkanlığını Prof. Dr. Fatih Andı' nın yaptığı, Bestami Yazgan, Cemal Şakar, Necip Tosun, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya ve Aykut Ertuğrul'un yer aldığı edebiyat dünyamızın çok kıymetli yazarlarından oluşan bir kurul tarafından gerçekleştirilecek. Bu sayede yazarlarımız eserlerine usta kalemlerin penceresinden bakma fırsatına da sahip olacaklar.

Değerlendirme sonucunda 14 Şubat 2015 Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek ödül töreni ile her grupta 1. olan eser sahiplerine 5000 TL, 2. olan eser sahiplerine 3000TL, 3. olan eser sahiplerine 1500 TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler haricinde her grupta ilk beş eser sahibi mansiyon ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın; " Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek açtığımız Bilgi Evleri'nde on yıldır aralıksız olarak eğitim ve kültür faaliyetlerine destek veriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişim ve eğitim süreçlerine en doğru ve sağlıklı katkıyı sağlamak başkan olarak benim görevlerim arasında yer aldığına inanıyorum. Bu sorumlulukla Bilgi Evlerimizde her türlü eğitim, sosyal ve kültürel olanakların yanında öykü Yarışması ile Zeytinburnulu hemşerilerimize yeni bir pencere açıyoruz. Öykü Yarışması'yla tüm halkımızı okumaya düşünmeye ve yazmaya davet ediyorum. Bu heyecanlı yarışmada tüm katılımcılara başarılar diliyorum." sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Yarışmaya Zeytinburnu Bilgi Evleri'nde kayıtlı olan öğrencilerin yanı sıra, Zeytinburnu'nda oturan, okuyan veya çalışan herkes katılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zeytinburnu Bilgi Evleri'nden Bir İlk Daha: Öykü Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement