Zeytinburnu Belediyesi'nden Şehit Ailelerine Anlamlı Akşam Yemeği - Son Dakika
Yerel

Zeytinburnu Belediyesi'nden Şehit Ailelerine Anlamlı Akşam Yemeği

Zeytinburnu Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlediği programda, şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi.

18.03.2015 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği programda, şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi.

Zeytinburnu Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılını kutlamak için verdiği akşam yemeğinde şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi. Düzenlenen programa Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti 2. Bölge Milletvekili aday adayı Fahri Biçer, Zeytinburnu AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak, Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Gönül Demirel, Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban ve çok sayıda davetli eşlik etti.

Programda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Rabbim cennetinde şehitlerimizle hepimizi inşallah buluştursun. Rabbim ülkemize, milletimize sıkıntı keder yaşatmasın. Dua ediyoruz arzu ediyoruz ve temenni ediyoruz bu tür acılar inşallah bitmiş olsun. Bitmesi için hem duamız hem düşüncemiz hem gayretimiz var. Ama vatanımız varsa ve olmaya devam edecekse ay yıldızlı bayrağımız gök kubbenin altında kıyamete kadar dalgalanmaya devam etsin istiyorsak gerektiğinde hep birlikte canlarımızı vermeye hazır olmamız lazım. Ama arzumuz temennimiz şehitlerimiz daha da olmasın" dedi.

Sözlerine devam eden Aydın, "Toplumun her kesimi öğrencisinden öğretmenine gencinden yaşlısına herkes vatan müdafaasında bulunuyor. İşte Çanakkale deniz savaşlarının 100. Yılı. Galibiyetle tamamlanan Çanakkale savaşlarının 100. Yılını idrak ediyoruz. Rabbim bu tür acılar inşallah yaşatmaz. Tarihimizde bizi birbirimize bağlayan şuan ki 80 milyon o zamanki 12 milyon Osmanlı coğrafyası 18 yada toplamda 20 milyon olduğunu ifade ediyorlar. O coğrafyadaki herkesin kanlarını döktükleri, canlarını verdikleri yer Çanakkale oldu. Sonrasında da acılar yaşadık ama ateşin düştüğü yerler sizlerin ocakları, evlatları, kardeşleri. Bizim inancımız odur ki onlar cennetteler ve inşallah duamızda odur ki cennette beraber oluruz diye umuyoruz" şeklinde konuştu.

Gecede konuşan Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, "Esasen gerek şehit yakınlarımız şehitlerimiz gerekse gazilerimiz fikren her zaman kafamızdalar gönlümüzdeler. Ancak bu vesileyle de bir araya gelmiş olduk güzel bir birliktelik yaşamış olduk. Hep gönlümüz barıştan huzurdan kardeşlikten yana. Bu günlerimizin çoğalmasını artmasını diliyor teşekkür ediyorum" diye sözlerini sonlandırdı.

Şehitler ve gaziler adına düzenlenen program şehitlerimizin ruhu için Zeytinburnu Müftüsü İsmail Gökmen tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar ile son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinburnu Belediyesi'nden Şehit Ailelerine Anlamlı Akşam Yemeği - Son Dakika


Advertisement