Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları Tüyap Kitap Fuarı'nda - Son Dakika
Yerel

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları Tüyap Kitap Fuarı'nda

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları Tüyap Kitap Fuarı\'nda

2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 7-15 Kasım tarihleri arası 34’üncü Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşuyor.

05.11.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 7-15 Kasım tarihleri arası 34'üncü Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı'nda okuyucularla buluşuyor.

Şehrin ve yerelin hafızasını canlandıran yayınlarıyla dikkat çeken Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 7-15 Kasım tarihleri arası 34'üncü Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Geçmişten günümüze birçok eseri kitap dünyasına kazandıran Kültür Yayınları, ilk eseri olan "Surların Öte Yanı Zeytinburnu" adlı eseriyle yerelden genele bir köprü kurmayı başarmış durumda.

YAYINCILIK DÜNYASINA KAZANDIRILMIŞ 37 ESER

Kimi zaman geçmişi bilinmeyen sokak adlarının günümüze geliş hikayesini anlatarak, kimi zaman meçhul bir Türk askerinin hikayesini bugüne taşıyarak yayıncılık dünyasına bugüne kadar 37 kitap kazandıran Kültür Yayınları, 12 yıllık süreçte istikrarını; Zamanı Aşan Taşlar, Son Kale Çanakkale, Şehir Sokak Hafıza, Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları, Bilgelikler Divanı, Hane'lerden Numaralı Ev'lere ve son yayını olan Necip Fazıl Kitabı adlı eserle sürdürmeye devam ediyor.

"ŞEHRİN VE ZEYTİNBURNU'NUN HAFIZASINI OLUŞTURMAK İSTEDİK"

Kültür Yayıncılığıyla şehrin ve Zeytinburnu'nun hafızasını oluşturmak istediklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Zeytinburnu Marmara'ya sokulan, surların batı yakasında kurulmuş bir yerleşim yeri. Surlar ve öncesiyle başlayan Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini kapsayan 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bir ilçede yaşıyoruz. Burada dünden bugüne kimler yaşamış, o insanlar kültürel ve mimari olarak ne tür eserler bırakmış? Bu sorulara cevap bulmak için yola çıktık. Alanında uzman kişilerle birlikte yaptığımız araştırmalar sonucu ilk kültür yayınımız olan "Surların Öte Yanı Zeytinburnu" adlı eser ortaya çıktı ve daha sonrasında da diğer eserler oluştu" diye konuştu.

HANE'LERDEN NUMARALI EV'LERE

Erol Ölçer tarafından hazırlanıp Temmuz 2015'te yayımlanan "Hane'lerden Numaralı Ev'lere" adlı eserde, 1927 Nüfus Tahriri dönemindeki 90 mıntıka, 6 bin 800 küsur sokak ve caddede bulunan binaları mahiyet, kat adedi ve yapı türü bakımından sıralandıran Kültür Yayınları, İstanbul'da gerçekleştirilen nümerotaj esnasında başında "Mektupçu Osman Bey" adıyla bilinen Osman Nuri Ergin'in bulunduğu, Şehremaneti Nümerotaj Heyeti'nin hazırladığı bina ve arazi istatistik cetvellerini geçmişten günümüze taşıyor.

"KALIR DUDAKLARDA ŞARKIMIZ BİZİM"

Kültür yayınları son eseri olan Necip Fazıl Kitabı'nda ise Türk edebiyatının usta sanatçısı ve Büyük Doğu Dergisi'nin kurucusu olan Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110'uncu yılı vesilesiyle 2014 tarihinde adına düzenlenen "Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim" adlı sempozyumdan derlenen tebliğlerini kitap haline dönüştürdü. Prof. Dr. İsmail Kara, Asım Öz ve Aykut Ertuğrul'un editörlüğünde, yaklaşık bir yıllık bir çalışmayla hazırlanan kitap, Necip Fazıl'ın hayatını, edebi, fikri ve siyasi yönlerini ele alıp tahlil eden metinlerden oluşuyor.

7-15 Kasım tarihleri arası 34'üncü Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşacak olan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 12 yıllık serüvene sahip eserlerini 10'uncu salonda, 10304 C adlı stantta sergileyecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları Tüyap Kitap Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement