Şarkikaraağaç'ta 30 Köpeği Zehirleyerek Öldürdüler - Son Dakika
Güncel

Şarkikaraağaç'ta 30 Köpeği Zehirleyerek Öldürdüler

Şarkikaraağaç\'ta 30 Köpeği Zehirleyerek Öldürdüler

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, 30'a yakın sokak köpeği kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zehirlenerek itlaf edildi.

11.10.2013 10:45  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde, 30'a yakın sokak köpeği zehirlenerek itlaf edildi. Evinin bahçesindeki kulübesinde bağlı olan köpeği 'Zeus' da zehirlenen Cihangir Tiryaki, köpek ölümlerinden sorumlu tuttuğu belediye hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şarkikaraağaç'ta cumartesi günü 30'a yakın sokak köpeği, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zehirlenerek itlaf edildi. Aynı kişiler, ilçe merkezinde butik işleten 30 yaşındaki Cihangir Tiryaki'nin, Ulvikale Mahallesi'nde evinin bahçesinde bulunan köpeğini de zehirledi.

'Dogo Argentino' cinsi 'Zeus' adlı köpeğinin ağzından köpük geldiğini gören Tiryaki, hemen veterinere başvurdu. Veteriner hekim, zehirlenme teşhisi koyduğu köpeğe iğne yaptı. Kontrol altına alınan köpek, kısa süre sonra öldü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Köpeğinin ölümü üzerine Cihangir Tiryaki, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Koruma eğitimi verilen köpeğinin Şarkikaraağaç Belediyesi ekiplerince zehirlendiğini iddia eden Tiryaki, belediye hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne olayı iletti. Köpeğin ölüsünü bir torbaya koyan yetkililer, nekropsi (hayvan otopsisi) yapılması için Konya'daki laboratuvara gönderdi. Sokaklardaki onlarca köpek leşi ise belediye ekipleri tarafından toplanarak, çöp depolama alanına atıldı.

'AĞZINDAN KÖPÜK GELİYORDU'

Köpeğinin öldürüldüğü gün ilçede 30'a yakın köpeğin itlaf edildiğini kaydeden Cihangir Tiryaki, işyerinin önünden geçen ve ağzından köpük akan köpekleri gördüğünde kontrol etmek için dışarı çıktığını, çok sayıda köpek ölüsüyle karşılaştığını söyledi. Fotoğraflarını çektiğini kaydeden Tiryaki, "Kendi köpeğimi kontrol etmek için evi aradım. Kısa süre sonra köpeğimin ağzından beyaz köpük akmaya başladı. Veteriner hekime başvurdum. Zehirlenme teşhisi koydular, müdahale edildi, ancak kurtarılamadı" dedi.

Sokak köpeklerinin ve kendi köpeğinin ölümünden sorumlu tuttuğu Şarkikaraağaç Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Tiryaki, "Yasal yoldan hakkımızı arayacağız. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Köpeğimin nasıl zehirlendiği, laboratuarda yapılan inceleme sonunda belirlenecek. Belediye görevlilerinin köpekleri zehirlediğini görenler var. Adalet önünde sorumluların hesap vermesini istiyorum" diye konuştu.

'BİZİM ALAKAMIZ YOK'

Suçlamaları kabul etmeyen Şarkikaraağaç Belediye Başkanı AK Partili Şafak Ufacık ise olay tarihinde Almanya'da olduğunu, konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Kendisinin böyle bir emir vermediğini belirten Başkan Ufacık, "Yerel seçimler yaklaşıyor. Aday adaylığı süreci başladı. Bu iddialar seçim öncesi siyasi yıpratma manevralarıdır. Köpeği zehirlenen bir vatandaşımız, belediyemiz hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Ancak belediye ekiplerimizin böyle bir olaya karışması söz konusu değildir" dedi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şarkikaraağaç'ta 30 Köpeği Zehirleyerek Öldürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement