Zambiya'nın Yeni Devlet Başkanı Yemin Ederek Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Zambiya'nın Yeni Devlet Başkanı Yemin Ederek Görevine Başladı

Güney Afrika ülkesi Zambiya'daki devlet başkanlığı seçimini kazanan iktidardaki Vatansever Cephe'den Savunma ve Adalet Bakanı Edgar Lungu yemin ederek görevine başladı.

25.01.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika ülkesi Zambiya'daki devlet başkanlığı seçimini kazanan iktidardaki Vatansever Cephe'den Savunma ve Adalet Bakanı Edgar Lungu yemin ederek görevine başladı.

Başkent Lusaka'da Heroes Stadyumu'nda yapılan Devlet Başkanı Lungu'nun yemin törenine aralarında hükümet yetkilileri ve diplomatların da bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Zambiya Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Lombe Hipisakunda, düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin şeffaf ve kanunlara uygun bir şekilde yapıldığını belirtmişti.

Yüksek Seçim Kurulu yaptığı açıklamada, oyların yüzde 48,33'ünü alan Lungu'nun devlet başkanı seçildiğini açıklamıştı. Muhalif Birleşik Ulusal Kalkınma Partisi'nden Hakainde Hichilema ise oyların yüzde 46,46'sını almıştı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından önce basın açıklaması yapan Hichilema, seçimlere hile karıştığını iddia etmişti.

Seçimler, eski Devlet Başkanı Michael Sata'nın geçen yıl sonunda Londra'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi üzerine düzenlenmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zambiya'nın Yeni Devlet Başkanı Yemin Ederek Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement