Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Mulenga - - Son Dakika
Güncel

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Mulenga -

Zambiya\'nın Ankara Büyükelçisi Mulenga -

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Miriam Kaseba Mulenga, "Türkiye, Zambiyalı öğrencilere çok önemli burslar vererek eğitimlerinin devamını sağladı.

07.03.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Miriam Kaseba Mulenga, " Türkiye, Zambiyalı öğrencilere çok önemli burslar vererek eğitimlerinin devamını sağladı. Öğrencilerimize bu imkanları sağladığı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Mulenga, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Valilik girişinde Düzgün tarafından karşılanan Büyükelçi Mulenga, Şeref Defteri'ni imzaladı. Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, Orta Afrika ülkesi Zambiya'nın büyükelçisini Kayseri'de görmenin memnuniyetini yaşadığını dile getirdi.

Bakır madenleri açısından zengin bir rezerve sahip Zambiya'nın ticaret açısından Orta Afrika'nın önemli ülkelerinden birisi olduğunu belirten Vali Düzgün, Kayseri'nin de dünyada ticaretin merkezi olmuş önemli kentlerden birisi olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Mulenga'nın Melikşah Üniversitesi'ndeki bir programa katılmak için Kayseri'ye geldiğini belirten Vali Düzgün, "Eğitim ve kültür alanındaki bu işbirliğini gelecekte ticarete de dönüştürmeyi gönülden arzu ederiz" dedi.

Vali Düzgün, Büyükelçi Mulenga'nın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü de kutladı.

Kayseri'de sıcak bir ilgiyle karşılandığı Valilik makamında ağırlanmaktan onur duyduğunu kaydeden Büyükelçi Mulenga ise Zambiya Başbakanının temsilcisi olarak Kayseri'de bulunduğunu, aynı zamanda Afrika ülkeleri büyükelçileri adına da Kayseri'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Hem Kayseri hem de Erciyes ve Melikşah üniversiteleri ile Zambiya arasındaki ilişkileri destekleme ve daha ileri noktalara taşıma adına Kayseri ziyaretini çok önemsediğini ifade eden Mulenga, şöyle konuştu:

"Türkiye Zambiya'da 2011 yılında büyükelçilik açtı. Bunun üzerine ülkem de, 'Biz de Türkiye'de açmalıyız' dedi ve geçtiğimiz yıl hem politik hem de ticari ilişkilerimizi güçlendirmek için Türkiye'de büyükelçilik açtık. Zambiya'da, Kayseri gibi bir ticaret memleketi. Potansiyelimizi, ticari anlamda da Kayseri ile paylaşmak ve işbirliğini artırmak istiyoruz. Aynı zamanda Türkiye, Zambiyalı öğrencilere çok önemli burslar vererek eğitimlerinin devamını sağladı. Öğrencilerimize bu imkanları sağladığı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Türkiye özellikle son 10 yılda çok büyük ilerleme ve gelişme kaydetti ve çok çekici bir ülke haline geldi. Bu anlamda biz Türkiye'yi takip ediyoruz."

Vali Düzgün, ziyaretin anısına Büyükelçi Mulenga'ya tarihi saat kulesinin kristal minyatürünü hediye etti. Mulenga da Vali Düzgün'e Zambiya kültürünü yansıtan bir törenin fotoğrafını verdi.

Mulenga, daha sonra, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat'ı da makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Mulenga - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement