Zambiya Büyükelçisi Mulenga Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Zambiya Büyükelçisi Mulenga Kayseri'de

Zambiya Büyükelçisi Mulenga Kayseri\'de

Demet ÖZTÜRKKAYSERİ, (DHA) - ZAMBİYA Büyükelçisi Mariam Mulenga, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

07.03.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demet ÖZTÜRKKAYSERİ, (DHA) - ZAMBİYA Büyükelçisi Mariam Mulenga, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Melikşah Üniversitesi'nin daveti üzerine kente gelen Zambiya Büyükelçisi Mariam Mulenga'yı ağırlayan Vali Orhan Düzgün, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi dileğinde bulundu. Zambiya'nın Orta Afrika'da bakır madenleri ile ünlü bir ülke olduğunu anımsatan Vali Düzgün, Kayseri de ticaret merkezi. Zambiya ile eğitim ve kültürdeki işbirliğinin ticarette de gelişmesini arzu ediyoruz diye konuştu.

Türkiye'nin Zambiya'da çok sayıda öğrenciye burs verdiğini, Melikşah Üniversitesi'nde de Zambiyalı öğrenciler bulunduğunu anımsatan Büyükelçi Mulenga da, Türkiye, 2011 yılında Zambiya'da büyükelçilik açtı. Bunun üstüne bizim hükümetimiz de eğitim ve kültürel ilişkilerin yanı sıra ticari ilişkileri de geliştirmek için Türkiye'de büyükelçilik açtık. Türkiye, Zambiya'daki öğrencilere burs vererek eğitim imkanı sundu. Bu nedenle de Türkiye'ye teşekkür ediyoruz dedi.

Vali Orhan Düzgün, ziyaretin ardından Zambiya Büyükelçisi Mariam Mulenga'ya, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaptırılan tarihi saat kulesinin maketi hediye ederken, konuk Büyükelçi de, Vali'ye Zambiya'daki bir eğlenceyi gösteren tablo hediye etti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zambiya Büyükelçisi Mulenga Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement