Zafer İşareti Yapan Kadın Futbolcular Disiplin Kuruluna Sevk Edildi - Son Dakika
Spor

Zafer İşareti Yapan Kadın Futbolcular Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Zafer İşareti Yapan Kadın Futbolcular Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un 3 kadın futbolcusu, maçtan sonra zafer işareti yaptıkları için, 'bölücülük' propagandası suçlamasıyla Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

26.03.2015 15:07  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın futbol takımındaki bazı oyuncular, Erzurum'da oynanan Gülizar Hasan Yılmaz Gençlik spor müsabakasında gol sevinci sonrası zafer işareti yaptığı için kadın futbolcular disiplin kuruluna sevk edildi.

24-0 SONRASI ZAFER İŞARETİ YAPTILAR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Erzurum'da oynanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın futbol takımı ile Samsun Gülizar Hasan Gençlikspor maçını disiplin kuruluna taşıdı. Maçı 24-0 farklı bir skorla kazanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın futbol takımı sporcuları gol sonrası zafer işareti yaptı.

İDEOLOJİK PROPAGANDA

Futbol disiplin kuruluna sevk edilen kadın futbol takımı oyuncuları 'ideolojik propaganda' yaptıkları gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a yazı gönderen TFF, 3 futbolcu için kulüpten savunma istedi.

İLK KEZ SUÇ SAYILDI

Adını Amedspor olarak değiştiren ancak liglerin tescil edilmesini bekleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Kulüp Başkanı İhsan Avcı, TFF'nin 3 futbolcuyu zafer işareti yaptıkları için disiplin kurulana gönderdiğini belirterek, "Dünyanın her yerinde ve her spor müsabakalarında yapılan zafer işareti, ilk kez suç sayıldı. Şaşkınız, savunmamızı yapıp göndereceğiz" dedi.

EMRE'NİN RABİA İŞARETİ VE ATATÜRK TİŞÖRTÜ

Futbolda daha önce de siyaset tartışması birçok kez yaşanmıştı. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanan maçta gol atan Emre Belözoğlu, gol sevincini Mısır'daki direnişi destekleyen Rabia işareti ile kutlamıştı.



2. Lig ekibi Fethiyespor'un futbolcuları da Türkiye Kupası sınavında Fenerbahçe'ye karşı 'Atatürk' tişörtleriyle sahaya çıkmış, hatta Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. TFF, uzun süre gündemde kalan iki hareket için ceza vermemişti.


Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Zafer İşareti Yapan Kadın Futbolcular Disiplin Kuruluna Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • UMUT: EŞİTLİK İÇİN HDP GELİYOR KORKUN HIRSIZLAR ARTIK HIRSILIK YAPAMAYACAKSININZZZ 54 26 Yanıtla
  • pir: çözümden bahsediliyor hepiniz yalancısınız arkadaş birde türkiye de bir şeylerin değiştiği söyleniyor yalan yalan hiçbir şey değişmedi 55 18 Yanıtla
  • serhat: bunlar balık hafızasına bile sahip değiller zafer işaretleriniz daimi olsun bacılarım 56 4 Yanıtla
  • ERDAL: Hdp/Pkk faşist ırkçılarına karşı herkes birlik Olmalı. 8 44 Yanıtla
  • orhan: rabia, asker ve bozkurt işaretine ses çıkarmayan tff zafere kafa tutmuş yemın edıyorum komedı yaa 39 13 Yanıtla
  • YUSUF: ZAFER İŞARETİ EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR. BUNU NERESİ SUÇTUR ANLAMADIM. 31 11 Yanıtla
  • toprakana: Sporu siyasete karıştırmayacaksın, karıştırana en ağır cezayı vereceksin, spordan men edeceksin, bu haraketler hep tahriktir, karşılık verdiğinde de suçlu oluyorsun, asker selamı veren futbolcular az daha kendini bilmezler tarafından linç edilecekti, tahrik et ondan sonra haklıyız deyin. . . dünya var oldukça hiç bir zaman kazanamayacaksınız. . . 3 35 Yanıtla
  • bdp: korkunun ecele faydası yok . . . ne komik bir devlet yasalar sadece kürtlere işliyor 29 4 Yanıtla
  • :d: la faşist kardeşler KÜRT BÖREĞİNE ISYAN EDEK 32 1 Yanıtla kürt: Valla her yerde zafer işareti yapıyoruzda hakkari merkezde daha kurtcuk işareti yapıldığına şahit olmadık istersen sen gel dene. . 23 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement