Zafer Coşkusu Güneydoğu'da - Son Dakika
Güncel

Zafer Coşkusu Güneydoğu'da

Zafer Coşkusu Güneydoğu\'da

Zafer Bayramı Mardin, Batman ve Elazığ'da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

30.08.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Bayramı Mardin, Batman ve Elazığ'da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Batman'da Vali Azmi Celik, resmi tören sonra erdikten sonra esnafı ziyaret edip bayramlarını kutladı, kahvede oturarak sorunları dinledi.

MARDİN'DE COŞKULU KUTLAMA

Mardin'deki kutlama törenine Vali Mustafa Taşkesen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Irmak, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Mustafa Taşkesen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Irmak, Valilikte kutlamaları kabul etti. Kutlamalara Mardin'deki Kırklar Kilisesi Başpapazı Cebrail Akyüz ile Süryani Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Kutlamaların kabülünden sonra Karayolları caddesi üzerinde devam eden törende konuşan Kurmay Binbaşı Muhammet Çavdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce milletimizin ve onun kahraman ordusunun  bağımsızlığı ve hürrkiyeti söz  konusu olduğunda birlik ve berabirlik ruhu içinde, nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği bir zaferdir. Asırlardır aynı çatı altında, hiçbir preblemi olmadan yaşayan, Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkaslarda Balkanlarda alkanlarda ve Kurtuluş savaşında omuz omuza çarpışarak, vatan için yüzbinlerce evladını şehit veren bu  millet, arasına sokulmaya çalışılan nifak tohumlarının yeşermesine müsaade etmeyecek olgunluk ve  anlayışa sahiptir. Bunun en güzel örneği ise ordumuza hayat veren, ruh veren Mehmetçiktir. Mehmetçik, ülkenin dört bir yanında davul-zurna ile vatani görevini ifa etmek için asker ocağına koşan, en değerli varlıklarımız, evlatlarımızdır."

BATMAN'DA VALİ RESMİ TÖRENDEN SONRA HALKLA BULUŞTU

Batman'da il yöneticilerinin katıldığı resmi törenin ardından Turgut Özal bulvarında bir kahvede oturup halkın bayramı kutladı. Batman Valiliği önündeki resmi kutlamaya Batman Valisi Azmi Çelik, Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Batman Belediyesi Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, il yöneticileri ve askeri erkan katıldı. Askeri birliklerin resmi tören geçişinin ardından beraberinde Tuğgeneral Özcan, İl Jandarma Komutanı albay Hacı Sarıışık, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ve Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer'le Turgut Özal bulvarı güzergahındaki bir kahvede oturan Batman Valisi Çelik, buradakilerin bayramını kutladı. Kahvedekilerle bir süre sohbet eden Vali Çelik, 30 Ağustos Zafer bayramının Milletin zaferi olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Zafer bayramının 92'nci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içinde büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçenleri yad ediyoruz. Birliktelik, güven ve bu huzur ortamı bizi daha ileriye taşıyacaktır."

SİMİTÇİ ÇOCUKLA SOHBET

Kahvede yöneticilerle birlikte çay içtikten sonra kaldırımda gördüğü Petrol İMKB okulu 11 sınıf öğrencisi Enez Yaman'la sohbet eden Vali Çelik, "Simitten günlük kazancın ne? Tatili çalışarak mı geçirdin" diye sordu. Turgut Özal Bulvarı'ndaki esnafların da bayramını kutlayan Vali Çelik, bazı kişilerin de isteklerini dinledi.

ELAZIĞ'DA ASKER SLOGANLA YÜRÜDÜ

Elazığ'daki zafer Bayramı kutlamaları valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Elazığ Vali Vekili Mesut Gençtürk, 8'inci Kolordu Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, askeri erkan, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. Çelenk töreni ardından İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Vekili Mesut Gençtürk makamında tebrikleri kabul etti. Valilik önünde düzenlenen resmi geçit töreninde ise günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan 8. Kolordu Komutanlığı'ndan Piyade Kurmay Yüzbaşı Fatih Gökşin "Bu milletten aldığımız güç ve kuvvetle atalarımızın emaneti olan Atatürk ve onun silah arkadaşları ile güçlü ordumuzun bize miras bıraktığı, şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarını korumaya, bu uğurda dün olduğu gibi bugün de canımızı seve seve vermeye hazırız" dedi.

Resmi geçit töreniyle sona eren kutlamalarda askerler, 'Vatan sana canım feda', 'Vatan şeref vazife sevgi' ve 'Jandarmadır ulaştıran adaleti her yere' ile 'Komando' sloganları atarak tören alanından ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zafer Coşkusu Güneydoğu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
    16:42 Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi

    Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden baba ve oğlu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi.


Advertisement