Zafer Bayramı Manisa'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Zafer Bayramı Manisa'da Coşkuyla Kutlandı

Zafer Bayramı Manisa\'da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da da coşkuyla kutlandı.

30.08.2014 12:35  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Egemenlik Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, geçit töreni ve şehitliklerin ziyaret edilmesiyle devam etti. Valilik makamındaki bayramlaşma töreninde protokol üyeleri gazilerin ellerini öperek minnetlerini gösterdiler.

30 Ağustos Zafer Bayramı Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Milli Egemenlik Anıtı'na Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Manisa Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünde protokol üyeleri gazilerin elini öperek minnettarlıklarını gösterdi.

Tebriklerin kabulünün ardından Valilik önünde resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Resmi geçit töreni Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün halkı selamlaması ile başladı. Selamlamanın ardından Piyade Binbaşı Türel Türkan günün anlam ve önemine değinen konuşmayı yaptı. Zafer haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildikten sonra tekvandocular, güreşçiler ve jimnastik grubu çeşitli gösteriler düzenledi. Yapımı devam eden Emekliler Parkı otoparkı inşaatı nedeniyle sadece protokol üyelerinin izleyebildiği gösterilerde özellikle jimnastik grubunun gösterileri büyük alkış aldı.

Gösterilerin ardından resmi geçit töreni düzenlendi. Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği kutlamaların ardından protokol üyeleri Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği'nin ziyaret etti.

Resmi geçit törenine Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zafer Bayramı Manisa'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement