Yüzyılın En Büyük Elmasının Adını Koydular - Son Dakika
Dünya

Yüzyılın En Büyük Elmasının Adını Koydular

Yüzyılın en büyük elmasına isim bulabilmek için bir yarışma düzenlendi. Yarışma sonucunda 11 binden fazla önerinin arasından ''Lesedi La Rona'' adı seçildi.

11.02.2016 11:17  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika ülkesi Botswana'da geçen Kasım ayında bulunan son 100 yılın en büyük elmasına 'Lesedi La Rona' adı verildi. 1111 karatlık elmasa verilen isim Botswana dilinde ''ışığımız'' anlamına geliyor.

DEĞERİ NE KADAR?

Standartların çok üzerinde olan elmasa büyüklüğü nedeniyle henüz bir fiyat biçilemedi.
Dev elmasa kısa sürede sayısız alıcı çıktığı ve teklif edilen en yüksek fiyatın 40 milyon dolar olduğu öğrenildi. Ancak elmas uzmanları, bugüne kadar bulunan en büyük ikinci elmas olan 'Lesedi La Rona' için yaklaşık 66 milyon dolar fiyat biçilmesini bekliyor.

EN BÜYÜK ELMAS 1905'TE BULUNMUŞTU

Bilinen en büyük elmas, Güney Afrika'da 1905'te bulunan 3106 karatlık ''Cullinan Diamond'' adlı taş. Dev elmas İngiliz Kraliyet ailesine ait ve İngiltere'deki Tower of London Müzesi'nde sergileniyor.

Yüzyılın En Büyük Elmasının Adını Koydular

Son Dakika Dünya Yüzyılın En Büyük Elmasının Adını Koydular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • dicle: Bilal ve babasi gormesin sakin yoksa sifirlarlar 15 23 Yanıtla
  • .: Geçen bende gördüm aynı bu taştan Irmak kenarında tekme attım suya gitti tüh be. 8 0 Yanıtla
  • Cihanbeyli: Ya ben 6,2 karatlık tek taşa 106 bin dolar verdim. Bu 1111 ilk taş için 40 veya 60 milyon gerçekten çok az. Hiçde samimi bir rakam değil. Avrupalıların eline geçerse milyardan başlar. 2 4 Yanıtla
  • ADANASPOR lu Emin: En iyi elmas kasikci elmasidir 2 0 Yanıtla
  • HALK VATANDAŞ: Emeklilikte yaşa takılanların durumu ne olacak önce o konuları çözerse Devletimiz daha iyi olur.Yaşa takılanlar emekli olsunki yerine yenileri işe başlasın 1 0 Yanıtla
  • emre: bence buz dur loooooo. 0 0 Yanıtla
  • he he : adanada olmasin 0 0 Yanıtla
  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.


Advertisement