Yüzlerce Bilim Adamı Muğla Dalaman Bir Araya Geliyor - Son Dakika
Güncel

Yüzlerce Bilim Adamı Muğla Dalaman Bir Araya Geliyor

Caretta Carettalar için 80 ülkeden yüzlerce bilim adamı Muğla Dalaman'a geliyor.

20.01.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu'nda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacak.

Dünyanın dört bir yanından bilim insanları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu geçen yıl New Orleans City'de gerçekleşti.

- Pamukkale Üniversitesi dönem başkanlığına seçildi-

Sempozyumun 2015'deki adresi ise Muğla Dalaman olacak. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu'nda yapılan oylama sonucu Pamukkale Üniversitesi 2015 yılı için dönem başkanlığına seçildi.

-Yüzlerce bilim adamı Muğla Dalaman da bir araya geliyor-

19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Muğla Dalaman'da yapılmasına karar verilen sempozyuma 80 ülkeden 1000'i aşkın araştırmacı akademisyen katılacak.

Ayrıca sempozyumda Türk insanının özelliğini vurgulamak amacıyla "Misafirperverlik" teması işlenecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelen söz konusu sempozyumda çocuklar için de çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Caretta carettalar bizim zenginliğimiz, maskotumuz. Onların yaşam alanlarını korumak en önemli önceliklerimiz arasında. 1000'den fazla bilim adamının caretta carettalar için Muğla Dalaman'a geliyor olması bu önemli sempozyumun Türkiye'de yapılacak olması gösterdiğimiz hassasiyetin bir sonucu. Caretta carettaların korunması için bilim adamları ile işbirliğimiz sürecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüzlerce Bilim Adamı Muğla Dalaman Bir Araya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement