Yüz Binlerce Vatandaşa Parası Geri Ödeniyor - Son Dakika
Ekonomi

Yüz Binlerce Vatandaşa Parası Geri Ödeniyor

Yüz Binlerce Vatandaşa Parası Geri Ödeniyor

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden haksız şekilde ücret aldığının tespit edildiğini ve iadesine başlandığını söyledi.

06.10.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu hatanın mevzuatın yanlış değerlendirilmesinden kaynaklandığını ve Kurul kararı ile tüketicinin korunması adına gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Yılmaz, haksız şekilde alınan ücretlerin, abonelere iadesine başlandığını bildirdi.

HATA 226 BİN ABONEYİ İLGİLENDİRİYOR

16 dağıtım şirketinin, 226 bin 35 aboneden fazla para aldığını tespit ettiklerini aktaran Yılmaz, şu ana kadar tüketiciye iade edilen miktarın 6 milyon 261 bin 848 lirayı bulduğunu dile getirdi.

"FATURADAN DÜŞÜLECEK"

Abonelerin hizmet aldıkları doğalgaz dağıtım şirketinin internet sitesinden kendilerine iade edilecek bedeli öğrenebileceğini kaydeden Yılmaz, "Fazladan alınan bedel, faturalı aboneye gaz bedeli olarak verilebilecek ya da fazladan 20 lira alındıysa fatura bedelinden bu 20 lira düşülecek. Abone artık o meskende bulunmuyorsa oturduğu dönemde fazladan kesilen miktarı nakit olarak alabilecek" diye konuştu.

Binalardaki doğalgaz tesisatı, ilk kurulduğunda ilgili bölgedeki sorumlu dağıtım şirketince kontrol ediliyor ve bir kereye mahsus olmak üzere "iç tesisat kontrol bedeli" adı altında aboneden ücret alınıyor. Buna karşın bazı dağıtım şirketlerinin söz konusu ücreti, tesisat yeni olmasa da her abone değişikliğinde alma yoluna gittiği EPDK Tarifeler Dairesi tarafından tespit edilmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Yüz Binlerce Vatandaşa Parası Geri Ödeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ERBAA: ....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....AKP SAYESİNDE KADINLARIMIZ BAŞLARINI KAPATABİLİYOR,COCUKLARİMİZ DİNİNİ ÖĞRENİYOR... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP ,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 66 54 Yanıtla sıkıcı: allah belanı versin emi erbaaaaa 19 0 Engelsiz: Dengesiz Her Konunun altına kopyala yapıştır yapıyorsun. Taraf Olma İnsan ol İnsaan 15 1
  • kemalkamil: Erbaa salağı. sen ajanmısın lan. Her konuya aynı yorumu yapıştırıyosun. akp kadar başına taş düşsün, geri zekalı. 15 5 Yanıtla
  • kürşad: ulan aktrol erbaa her haberin altına aynı yorumu kopyalayıp yapıştırmışsın kaç para veriyorlar size bunları yazmanız için 14 0 Yanıtla
  • Edep yahu: Onlar parayı aevdi biz Allah ı sevdik.Tek fark bu 12 1 Yanıtla
  • Alp: Erbaa sen neyin peşindesin? Siyaset te dini kullanarak bir şey elde edemeyeceksiniz o günler geçti 8 1 Yanıtla
  • Afyon un kaymağı konyanın manyağı: kanimizi emdiniz hesap vereceksiniz yeni Türkiye değil ama yeni nesil eskisine benzemez 7 2 Yanıtla
  • ahmet: Ben sola oy verecem gunahkarml olacam kus beyinli 2 6 Yanıtla
  • orhan: alırken nerdeydiniz.hep soygun 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı
    10:02 İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı

    Van Gölü'nde yaşayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığının tatlı sulara göçü nedeniyle uygulanan 3 aylık av yasağı başladı. İnci kefali göçünün en yoğun olduğu yerlerden biri olan Erciş Balık Bendinde önlerine çıkan engelleri adeta uçarcasına aşarak görsel şölen de oluşturan balıklar için fotoğraf çekmeye gelen Cihat Öztunç, 'Erciş Balık Bendi, Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biridir. Baharın gelmesiyle çayımız coştu. İnci kefali göçümüz yakında başlayacak. Bu sebeple 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında inci kefali göçü için av yasağına uyarak sadece seyredelim. Balık göçünü eşimizle, ailemizle, dostumuzla seyrederek çok keyifli vakitler geçirebiliriz. Bu güzel alanda güzel vakitler geçirip inci kefali av yasağına uyalım' dedi.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor
    09:56 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, esnafa can suyu oluyor. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafın işleri açılacak ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa can suyu olacak.

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı
    09:48 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı

    Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale'ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli'de ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

  • Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak
    09:43 Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak

    Kanuna göre kira tespit davaları en erken altıncı kira yılı için açılabiliyor. Ancak bu davaların sonuçlanması birkaç yıl sürebiliyor. Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını belirtti. Yeniocak, kiraya verenin yıllar süren davanın sonunu beklemesi ve geçmişe dönük kira farklarını tahsil etmek için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak ayrıca, kira tespit davalarında emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep edilmesi ve mahkemenin bu talebi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede dava süresince yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti.

  • Enkaz kentte bereketli havuç hasadı
    09:38 Enkaz kentte bereketli havuç hasadı

    Depremin vurduğu Hatay'ın bereketli topraklarında geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadının sonuna doğru gelinirken tarım işçilerinin zorlu mesaisi devam ediyor. Tarım işçileri havucun tonunu bin 300 TL'den topluyor. Havuç hasadı; güzel, bereketli ve verimli gidiyor.


Advertisement