Yusuf Şimşek'in Hedefleri Büyük - Son Dakika
Yerel

Yusuf Şimşek'in Hedefleri Büyük

Futbolculuğu döneminde Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere çok sayıda takımda forma giyen Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, teknik adamlık kariyerinde de isminden söz ettirmek istiyor.

26.07.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Futbolculuğu döneminde Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere çok sayıda takımda forma giyen Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, teknik adamlık kariyerinde de isminden söz ettirmek istiyor.

Yeni sezona Afyonkarahisar'da hazırlanan Antalyaspor'un genç teknik direktörü Yusuf Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolculuktan antrenörlüğe geçişinin çok çabuk olduğunu söyledi.

Futbol oynarken Turgutluspor'da hem antrenör hem de futbolcu olarak görev yaptığını, ardından Çaykur Rizespor'da Mustafa Denizli ile çalışma imkanı bulduğunu hatırlatan Şimşek, arada boşluk olmadığı için bu süreci gayet iyi atlattığını dile getirdi.

Antrenörlüğün futbolculuktan daha zor olduğunu vurgulayan Şimşek, "Çünkü antrenörlük daha çok sorumluluk istiyor. 25 kişinin, ekibinizin sorumluluğu sizde. Bunun yanında yönetim kurulu, basın, taraftar, koca şehir var. Onun için futbolculukla antrenörlük arasında bayağı bir uçurum var ama zevkli bir iş" ifadelerini kullandı.

Teknik adamlık hedefi

Şimşek, teknik direktörlük yaşantısında gelecekle ilgili kendisine bir hedef koyduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiğini belirtti.

Top koştururken idealinin büyük takımlarda oynamak olduğunu ve bunu başardığını söyleyen Şimşek, "Antrenörlükte de gidebildiğim en yüksek yere kadar gitmeyi hedefliyorum. Hedeflerim büyük. Küçük hedefler koymuyorum. İnşallah bu hedeflerime de yavaş yavaş, basamakları teker teker çıkarak yaklaşmak istiyorum" diye konuştu.

Yusuf Şimşek, Türk futbolunun mevcut durumunun çok çok iç açıcı olmadığını ancak karamsar olmamak gerektiğini ifade ederek, altyapılara önem verilmesi halinde Türkiye'den çok iyi futbolcuların çıkabileceğini, iyi işler yapılabileceğini kaydetti.

Milli futbolcu Arda Turan'ın İspanya'nın Atletico Madrid takımından Barcelona'ya transferini büyük bir olay diye niteleyen Şimşek, bunun Türkiye'deki genç oyunculara örnek olması gerektiğini anlattı.

"Eto'o dünya yıldızı gibi değil de normal bir futbolcu gibi davranıyor"

Takımının yeni transferi Eto'o'nun kendilerine büyük katkılar sağladığına işaret eden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eto'o gerçekten dünya yıldızı. Bunu hepimiz takdirle karşılıyoruz. Kendisiyse 7-8 gün çalışma fırsatı bulduk. Gerçekten mükemmel, mütevazı bir insan. Eto'o dünya yıldızı değil de normal bir oyuncu gibi davranıyor. Kendisini kimseden üstün görmüyor. Bu bizim için de futbolcu kardeşlerim için de bir avantaj.  Gayet iyi çalıştı. Ne dediysek yaptı. Zaman zaman arkadaşlarına da saha içinde tecrübelerini aktarmaya çalıştı. Bizim için sevindirici bir şey. İnşallah performansıyla ligde bize iyi işler yapacağını düşünüyorum."

Transfer yapmış olmak için oyuncu almadıklarını bildiren Şimşek, takıma yararlı olacak futbolcuları kadrolarına dahil ettiklerini aktardı.

Şimşek, Antalya'nın Türkiye'nin büyükşehirlerinden biri olduğunu ve turizmiyle tanındığını anımsatarak, "Bunu baz olarak iyi bir takım kurmaya çalıştık. Şunu net olarak söylüyorum; asansör takım olmayacağız. Tam aksine ilk 6'yı, ilk 8'i zorlayacak bir takım olacağız. Bunu söylemlerde değil icraatlarda göstermeye çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolculuk dönemindeki "keşke"leri

Yusuf Şimşek, futbolculuk döneminde "keşke" dediği iki konusu olduğunu anlattı.

Bunlardan birinin milli takım olduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Milli takıma çok geç yaşta gittim. En çok üzüldüğüm konulardan biri budur. Milli formayı çok az giydim. Çok az nasip oldu. Diğeri ise hedeflerimi daha yüksek koysaydım, yurt dışı koysaydım, futbolculuk dönemimde keşke bir Arda Turan gibi, daha önce giden ağabeylerimiz gibi kendime yurt dışı hedefi koymuş olsaydım. Türkiye'deki büyük takımlara gittikten sonra hedeflerimin biteceğini düşündüm ama maalesef yanılmışım. Hedefler hiçbir zaman bitmiyor. Keşke o zamanlar hedefimi yurt dışı olarak koysaydım daha iyi olurdu. Futbolculuk dönemimdeki keşkelerim bunlar oldu."

"Antalyaspor'u layık olduğu yerlere getireceğiz"

Yusuf Şimşek, her futbolcunun büyük takımda oynamak istediğini anlatarak, o ekiplerde oynamanın keyfinin bir başka olduğunu belirtti.

Büyük takımların maddi ve yaptırım gücünün fazla olduğuna dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:

"Tabii ki Anadolu'daki kulüplere de değer vermek lazım. Bizim için değerliler ama her futbolcunun büyük takımları tatmasını isterim. İki takımda (Fenerbahçe, Beşiktaş) 5,5 sene kaldım. Çok büyük iş, büyük zevk. Hem gündemdesin hem maddi ve manevi çok kazancın oluyor. İnşallah bütün kardeşlerimizin de hedeflerinin orası olmasını isterim."

Şimşek. transfer döneminde başta İstanbul kulüpleri olmak üzere ses getiren oyuncuları kadrolarına dahil ettiklerini belirterek, bunun ligin kalitesine katkı sağlaması dileğinde bulundu.

Genç teknik adam, Antalyaspor taraftarlarına da seslenerek, "Camiamız bize inansın, güvensin. Ben Antalya çocuğuyum, Antalyalıyım. Antalyaspor'u layık olduğu yerlere getireceğiz. Sadece bizi desteklesinler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yusuf Şimşek'in Hedefleri Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement