Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Sakarya, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Kocaeli'de soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksama meydana geliyor.

24.01.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Kocaeli'de soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksama meydana geliyor.

Bartın'da 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 26 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Son yılların en yoğun kar yağışının etkili olduğu il geneli ve kent merkezinde araçlar kar yığınlarının altında kaldı, vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

Kentin en işlek cadde ve yollarında araç hareketliliği görülmezken, sadece belirli güzergahlarda belediye toplu taşıma araçları hizmet verdi.

Sürücülerin zor anlar yaşadığı kentte karayolları ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, merkezde 5, Ulus'ta 14, Amasra'da 4 ve Kurucaşile'oe 3 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi ekiplerinin 22 araç ve 59 personelle sürdürdüğü yol açma çalışmalarında acil hasta, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim gibi durumlara öncelik verildiği kaydedildi.

- Ereğli'de karla mücadele çalışmaları

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de Ereğli-Zonguldak karayolunda uzun araçların geçişine izin verilmiyor.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin yoğun çalışma içinde olduğunu söyledi.

Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, İtfaiye, Temizlik, Zabıta, Ulaştırma, İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne ait araç ve personelin karla mücadele ettiğini anlatan Uysal, "Oluşturduğumuz kriz masasına gelen tüm ihbarları kısa sürede değerlendirerek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz kar küreme ve tuzlama çalışmalarını geceden bu yana sürdürmekte" diye konuştu.

Bazı sürücülerin kar lastiksiz araçlarla trafiğe çıktığına dikkati çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Uyarılara rağmen bazı sürücülerimizin kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkması beraberinde birçok sorunu getiriyor. Halkımızın da bu süreçte ekiplerimize yardımcı olmalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istiyoruz. Özel araçları ile yola çıkmak zorunda olanlardan da kar lastiği ve zincirsiz yola çıkmamalarını rica ediyoruz."

Uysal, İtfaiye ve Zabıta Müdürlüğüne ait araçların diyaliz ve acil hastaları evlerinden alıp tedavilerini tamamladıktan sonra tekrar evlerine bıraktığını da sözlerine ekledi.

- Alaplı'da kar kalınlığı bir metreyi buldu

Alaplı ilçesinde 3 gündür etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı köylerde 50 santimetreyi, Gümeli beldesinde bir metreyi buldu.

Belediye ekiplerinin kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ilçede D-655 karayolunda buzlanma nedeniyle kumlama çalışması yapılıyor.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışması kapsamında 80 kişilik "kar timi" kurduklarını söyledi.

Kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kar timinin gece gündüz çalıştığını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"İlçe genelinde etkili olan kar yağışı ile ilgili tüm önlemler önceden alınmıştır. Oluşturulan tim, ilçe merkezinde kar yağışıyla mücadele ediyor. 2 gruba ayırdığımız ekipler iş makineleriyle kar küreme çalışması yaparken, diğer yandan kumlama ve tuzlama çalışması yapıyor. Erdemir ve Türkiye Taş Kömürleri Kurumunda 3 vardiyada çalışan yüzlerce işçimiz var.

Bu işçilerimizin işlerini sorunsuz gidebilmeleri için yolları sürekli açık tutmamız gerekiyor. Ayrıca, 112 Acil Servis ve hastane yolunu ekiplerimiz sürekli açık tutuyor. Ekiplerimiz kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için 7-24 mesai yapıyor."

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam da beldede kar kalınlığının bir metreyi bulduğunu, iş makineleriyle yoğun şekilde karla mücadele çalışması yaptıklarını kaydetti.

Öte yandan, Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, deniz suyu ile Atatürk anıtını yıkadı.

- Sakarya

Sakarya'da 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler, TEM otoyolu ve D-100 karayolunda kontrollü ilerliyor.

Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girmek için yola çıkan öğrenciler nedeniyle Sakarya Üniversitesinin girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Öğrenciler, güçlükle sınav yerlerine ulaşabildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve karayolları ekipleri de yolların ulaşıma kapanmaması için küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı, Arifiye ve Sapanca ilçelerinde de etkili oldu. TEM otoyolu ve D-100 karayolunu kullanan sürücüler, yağış nedeniyle kontrollü seyrediyor.

Polis ekipleri de sürücüleri takip mesafelerini korumaları konusunda uyarıyor.

Kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.

- Düzce'de 33 köye ulaşım sağlanamıyor

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle 33 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kentte 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının gece saatlerinde etkisini artırdığını belirtti.

Olumsuz hava şartları nedeniyle merkezde 3, ilçelerden Gümüşova'da 6, Akçakoca'da 12, Gölyaka'da 7, Yığılca'da 2 ve Çilimli'de 3 olmak üzere 33 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade eden yetkililer, ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Öte yandan, Kocaeli'de de İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gece 30, gündüz 180 personelle merdiven, kaldırım, üstgeçit, durak ve cami önlerinde tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement