Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kırşehir, Zonguldak, Elazığ, Gümüşhane, Hakkari, Kahramanmaraş ile Sivas'ın bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

04.01.2016 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kırşehir, Zonguldak, Elazığ, Gümüşhane, Hakkari, Kahramanmaraş ile Sivas'ın bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Kırşehir'de etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla kent merkezi, Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden aldıkları bilgilere göre kar yağışının devam edeceğinin anlaşıldığını, bu nedenle Kırşehir merkez, Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime ara verildiğini aktardı.

Vali Necati Şentürk, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin hayatlarını riske atmamak düşüncesiyle ve meteorolojiden aldığımız hava tahmin raporları sonucu bugün ve yarın il merkezinde ve köylerimizdeki okulları valiliğimiz kararıyla tatil etmiş durumdayız. İlçelerimizde bu kararı verme yetkisi kaymakamlıklardadır. Kaman ve Akpınar'da da yarın eğitim ve öğretime ara verildi. Diğer ilçelerimizde yapılacak değerlendirmeye göre karar verilecek."

Zonguldak

Zonguldak Valiliğinden, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve iki ilçede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ulaşımın güçlükle sağlandığı merkez ilçe ve merkeze bağlı beldelerin yanı sıra köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli veya hamile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Elazığ

Elazığ Valiliğinden, kent merkezinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, hava sıcaklığındaki düşüş ve buzlanmanın neden olabileceği riskler dikkate alınarak yarın il genelindeki okullarda eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu il merkezi ve ilçelerde yaşanan aşırı soğuklara bağlı olarak buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime yarın bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

Hakkari

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin idare izinli sayılacakları kaydedildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarının daha fazla sıkıntıya meydan vermemesi adına kent merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu, ilçelerindeki eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

Akkurt, 1 günlük tatil süresinin de uzatılmasının yarınki hava şartlarına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Nurhak, Afşin, Göksun, Elbistan, Ekinözü, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle alınan kararla eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

Sivas

Sivas'ın Divriği, Gemerek, Yıldızeli, Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde 1, Hafik ve Zara ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Divriği, Şarkışla, Altınyayla ve Gemerek ilçelerinde yarın, Hafik ve Zara ilçesinde ise yarın ve çarşamba günü okullar tatil edildi.

Aynı günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement