Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Doğu Karadeniz'de Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'de etkili olan kar dolayısıyla 765 köy ve 191 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

31.12.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz'de Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'de etkili olan kar dolayısıyla 765 köy ve 191 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde karla mücadele amacıyla Deliklitaş Teknik Hizmetler Birimi bünyesinde Karla Mücadele Merkezi oluşturulduğu belirtildi.

Şehrin yüksek kesimlerinde kar temizleme çalışmalarının kesintisiz devam ettiğine dikkati çeken yetkililer, ekiplerin buzlanmaya karşı tuz ve solüsyon serme işlemini sürdürdüğünü vurguladı.

Ekiplerin, kar dolayısıyla kapanan 191 mahalle yolunu ulaşıma açma çalışmalarına devam ettiği, gün içinde yolların büyük bölümünün ulaşıma açılmasının planlandığı kaydedildi.

Rize

Rize'de kar dolayısıyla 358 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde dün öğle saatlerinden itibaren karın aralıklarla devam ettiğini söyledi.

Kar dolayısıyla il genelindeki 358 köy yolunda ulaşım sıkıntısı olduğunu ifade eden Kazancı, "Karın etkisini sürdürmesi nedeniyle çalışma güçlüğü yaşıyoruz. Önceliği hasta ve cenaze olan köylere verdik. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz kapalı köy yollarının açılması için 126 iş makinesi ve 137 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

Kazancı, köy yollarının yanı sıra il merkezi ve ilçelerdeki belediyeye bağlı mahalle yollarında da ulaşım sorunu yaşandığına dikkati çekerek, vatandaşlardan mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi.

Öte yandan, kar dolayısıyla yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla Rize Afet Koordinasyon ve Görüntüleme Merkezi oluşturuldu.

Belediye Başkanı Reşat Kasap başkanlığında oluşturulan koordinasyon merkezinde şikayetler, öncelik sırasına göre değerlendirilerek müdahale ediliyor.

İl Sağlık ile AFAD Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyon merkezi bünyesinde hizmet verdiği, iş makinelerinin ise 24 saat nöbet esasına göre çalıştığı öğrenildi.

Karayolları ekipleri tarafından ise Karadeniz Sahil Yolu'nda kar temizleme çalışması gerçekleştiriliyor.

Giresun

Giresun'da da kar dolayısıyla 355 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, dün başlayan kar nedeniyle merkezde 50, Bulancak'ta 54, Çanakçı'da 13, Dereli'de 5, Doğankent'te 8, Espiye'de 27, Eynesil'de 11, Görele'de 51, Güce'de 15, Keşap'ta 42, Piraziz'de 18, Tirebolu'da 42 ve Yağlıdere ilçesinde 19 olmak üzere 355 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, köy yollarının ulaşıma açılması için 63 araç ve 63 personelle çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Artvin

Artvin'de ise kar dolayısıyla 52 köyün yolu ulaşıma kapandı.

İl genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar nedeniyle Arhavi'de 22, Şavşat'ta 26 ve Murgul'da 4 olmak üzere 52 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement