Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Niğde'de 91, Kırşehir'de 86, Yozgat'ta 60 ve Kırıkkale'de 40 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

18.02.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Niğde'de 91, Kırşehir'de 86, Yozgat'ta 60 ve Kırıkkale'de 40 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Niğde'de kar yağışı nedeniyle il genelinde 91 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarının açılması için 9 greyder ve 4 kamyonla çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Işıl Çakıcı, ekiplerce Çiftlik ilçesindeki köy yollarında yürütülen karla mücadele çalışmalarını takip etti.

Bu arada, Çiftlik ilçesi yakınlarında yoldan çıkarak kara saplanan bir araç, greyder yardımıyla çıkarıldı.

Kırşehir

Kırşehir'de kar yağışı nedeniyle 86 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle merkez ilçede 15, Kaman'da 20, Akpınar'da 10, Mucur'da 9, Çiçekdağı'nda 15, Boztepe'de 8 ve Akçakent'te 9  olmak üzere 86 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Yozgat

Yozgat'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 60 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele çalışmalarını inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 14 ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "14 ekipte 138 personel, 76 araç bulunuyor. Amacımız, yollarımızı sürekli açık tutmak. Önceliğimiz acil durumlar ve sağlık sorunu olanlara ulaşmak. Devletimiz ve kurumumuz çok güçlü. Ulaşamayacağımız yer, açamayacağımız yol yok. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yola çıkarken tedbirli çıkmaları. Biz de kapalı köy yollarımızı açarak vatandaşlarımızın rahat şekilde ulaşımını sağlamaları için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Kırıkkale

Kırıkkale'de kar yağışı nedeniyle 40 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Balışeyh'de 10, Delice'de 15, Keskin'de 10, Sulakyurt'ta 5 olmak üzere 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, yolları ulaşıma açmak için 23 iş makinesi ve 18 ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas- Malatya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor

Sivas-Malatya karayolunun Ulaş- Kangal bölümündeki Yağdonduran mevkisinde kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, tipi ve buzlanma nedeniyle kayan araçların sürücülerine yardım etti. Kayan bir yolcu otobüsü ve bir tır, kepçeye bağlanan halat yardımıyla çekildi.

Bazı sürücülerin araçlarına zincir taktığı görüldü.

Karayolları ekipleri, yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

- Tokat'ta zincirleme trafik kazası

Tokat'ta buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında bir kar küreme aracı ve 4 otomobilde hasar oluştu.

Tokat Belediyesi hizmet binasının arkasında, sürücülerinin ismi öğrenilemeyen kar küreme aracı ve 44 DS 754 plakalı otomobil ile Fatma Zehra'nın kullandığı 55 BK 211 plakalı otomobil, Hasan Tantu idaresindeki 60 HT 607 plakalı araç ve Cemil Aslan yönetimindeki 60 DU 605 plakalı otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada, araçlar hasar gördü. Kaza nedeniyle yolda ulaşım bir süre aksadı.

Sürücüler Tantu, Zehra ve Aslan'ın Tokat Atatürk Anadolu Lisesinde öğretmen olarak görev yaptığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement