Yurtta Hava Durumu - Son Dakika
Güncel

Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

23.06.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Hatay çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 28

Adana: Parçalı, iç kesimleri öğle saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu 30

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 26

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38 - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement