Yurtta Hava Durumu - Son Dakika
Güncel

Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Batı Akdeniz ile İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

01.02.2015 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Batı Akdeniz ile İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar, kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 15

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İzmir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı 19

Adana: Çok bulutlu, kuzey ilçeleri hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 22

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 22

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 10 - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurtta Hava Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement