Haftanın İlk Gününde Pek Çok İlde Yağış Var - Son Dakika
Güncel

Haftanın İlk Gününde Pek Çok İlde Yağış Var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; yurt geneli yeni haftaya yağışla başlıyor.

26.01.2015 08:33  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Bursa, Yalova, Manisa, Mersin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bingöl çevreleri ile öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, gece saatlerinde Antalya'nın Kaş ve Kale ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Bursa, Yalova, Manisa, Mersin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bingöl çevreleri ile öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, gece saatlerinde Antalya'nın Kaş ve Kale ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

11 İLDE KAR BEKLENİYOR

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bingöl, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın ise, genellikle değişik yönlerden hafif, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer orta kuvvette (20-40 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 7

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 12

İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Kaş ve Kale ilçeleri sağanak yağışlı 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 13

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kar yağışlı -2

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli 13

Haftanın İlk Gününde Pek Çok İlde Yağış Var
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Haftanın İlk Gününde Pek Çok İlde Yağış Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement