Yurtta Asayiş - Son Dakika
Güncel

Yurtta Asayiş

Elazığ'da kaçak kazı yapanlara yönelik 3 operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

25.11.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da kaçak kazı yapanlara yönelik 3 operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Sancaklı köyündeki bir höyükte definecilerin iş makinesiyle kaçak kazı yaptığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Düzenlenen operasyonda M.K, H.K. ve A.Ö. yakalandı.

Durumun Elazığ Müze Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine, yetkililerin höyükte yaptıkları ilk incelemenin ardından milattan önce bininci yıla ait kalıntıların bulunduğu alanın tescillenmesi için gerekli çalışmanın başlatıldığı öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin, Baskil ilçesinde kaçak kazı yapanlara yönelik düzenlediği operasyonda H.İ, F.T, S.A. ve M.E, Keban ilçesinde ise A.K, A.S, A.Ç, S.E. ve M.S. gözaltına alındı.

Diyarbakır'da sahte para operasyonu

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda 756 sahte banknot ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince piyasaya sahte para süren ve haksız kazanç sağlayan şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyonda, piyasa değeri 94 bin 300 lira olan sahte banknot ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında ele geçirilen 756 sahte banknot ile ilgili gözaltına alınan 2 kişinin işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi.

Mersin'de uyuşturucu operasyonu

Mersin'de, sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda 61 kilo 459 gram esrar ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliğince düzenlenen operasyonda 177 paket halinde satışa hazır 1 kilo 59 gram kubar esrar ve 3 kilo 600 gram toz esrar ele geçirildi.

Başka bir operasyonda da 31 paket halinde 56 kilo 800 gram esrar, bir av tüfeği ve uyuşturucu ticareti için kullanılan terazi bulundu. 61 kilo 459 gram esrara el konurken, gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kars'ta kaçak cep telefonu operasyonu

Kars'ta, 104 kaçak cep telefonu ve 80 batarya ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kazımpaşa Caddesi'nde durumundan şüphelendikleri A.Ç. adlı kişinin elindeki poşette yaptıkları aramada, 94 kaçak cep telefonu buldu.

Olayla ilgili başlatılan araştırma sonucunda A.Ç'nin daha önce Ç.K. adlı kişiye 10 adet kaçak cep telefonu sattığını belirleyen ekipler, bu telefonlar ile kaçak olarak getirilmiş 80 batarya ve 92 kulaklık buldu.

Kaçakçılıkla ilgili şüpheliler A.Ç. ve Ç.K. hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement