Yunusev Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Yunusev Yola Çıktı

Yunusev Yola Çıktı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin teklif ve telkinleriyle kurulan YUNUSEV Sosyal Yardımlaşma Derneği, Saruhan Otel’de düzenlenen bir yemekle çalışmalarına başladı.

28.01.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin teklif ve telkinleriyle kurulan YUNUSEV Sosyal Yardımlaşma Derneği, Saruhan Otel'de düzenlenen bir yemekle çalışmalarına başladı.

Kurucu Başkanlığını Yunusemre Belediyesi AK Parti Grubu Meclis Üyesi Ahmet Karakaş'ın üstlendiği YUNUSEV Sosyal Yardımlaşma Derneği yetkilileri, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Başkan Çerçi'ye yemekte Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Ramiz Şiyak, Mustafa Dandin ve daire müdürleri eşlik etti. Derneğin faaliyet alanları ve yol haritasının belirlendiği toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "20 ay önce biz görev başına gelince hedeflerimizi önümüze koymuştuk. Toplu Konut, Kentsel Dönüşüm, Belediyespor ve belediye şirketimiz örnek olarak gösterilebilir. Belediyemizin desteğiyle yürüyecek olan böyle bir sosyal yardım derneği de hedeflerimizin içindeydi. Her ne kadar derneğin içerisinde fiili olarak belediyenin ismi geçmese de, derneğimiz belediyenin himayesinde ve hayırseverlerimizin katkılarıyla yol alacak. Bazı önemli gördüğümüz ve belediye olarak yapamadığımız konularda Sosyal Yardım Müdürlüğümüzün işbirliği ile öğrencimize, evlenmek isteyen gençlerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ GENÇLERİMİZİ KORUMAK"

Belediye olarak öncelikli hedeflerden birisi olan Belediyespor Kulübü ile ilgili kat edilen mesafeyi aktaran Başkan Çerçi, profesyonel anlamda bir beklenti içerisinde olmadıklarını ve nihai amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu belirterek şunları söyledi; "Çok şükür Belediyespor konusunda epey yol aldık. Arif Alkan tarafından kurulan kulübümüzde şu anda bin 500 sporcumuz var. İlk, ortaokul ve lise düzeyinde genç kardeşlerimiz 12 farklı branşta sportif faaliyetlerini devam ettiriyor. Sadece güreşte 130 lisanslı sporcumuz var. Gençlerimizi her gün evlerinden alıyoruz. Amacımız bin 500 olan sporcu sayımızı 5 binlere çıkarmaktır. Bir taraftan da tesis çalışmalarımız devam ediyor. Bizim profesyonel olarak bir şampiyonluk amacımız yok! Amacımız sporu tabana yaymak. Özellikle kenar mahallelerdeki çocuklarımızın yanlış yollara sapmalarına engel olmayı hedefliyoruz. Amatör kalalım ama sporu tabana yayalım."

"İHTİYACIMIZ VARDI"

Sosyal yardımlar konusunda böyle bir dernek yapılanmasına ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Tüm bunların dışında belediyelerin sosyal projelerini gerçekleştirebilmesi için böyle bir dernek yapılanmasına ihtiyaç duyuluyordu. Özellikle dar gelirli öğrencilere başta burs olmak üzere, gençlerin evlendirilmesi, çocukların sünnet ettirilmesi gibi ihtiyaçlar var. Daha çok köylerde, çok kötü evlerde yaşayan yaşlılarımız mevcut. Kaymakamlığımızla birlikte ortak bir proje geliştirdik. Bahsettiğim şartları taşıyan yaşlılarımıza 50 metrekarelik prefabrik evler yapmayı ve içlerini döşemeyi planlıyoruz. Bu projeyi de derneğimiz aracılığı ile yürüteceğiz." şeklinde konuştu.

"HAYIRLI BİR BAŞLANGIÇ"

Derneğin artık aktif bir şekilde icraatlarına başlama zamanı geldiğini vurgulayan Başkan Çerçi, Manisalı hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü kurulacağını ve yapılan işlerin doğru ellere ulaşmasının ardından gönüllü sayısının doğal olarak artacağını belirterek, "Derneğimizin kurulmasındaki amaç hamiyetperver işadamlarımızı, sanayicilerimizi, müteahhitlerimizi bu işimize ortak etmektir. Bizim insanımızda şöyle bir huy vardır; hayırlı bir iş yaptığınızı gördüklerinde ve yapılan işin doğru yere ulaştığını gördüklerinde ellerini ceplerine atıyorlar. Çorbada tuzları olsun istiyorlar. Derneğimiz bunlara öncülük edecek. Çalışmalar biraz gecikti. Ben de arkadaşlarımıza sitem ediyordum. Gecikmekle beraber demek ki zamanı bugünmüş... Hayırlı bir başlangıç oldu. Arkadaşlarımız derneğin yerini tuttu. Tekerleği döndürmeye başlarsak, devamı gelecektir. Hedeflerimizi ve yaptıklarımızı iyi anlatabilirsek, çok büyük destek göreceğimize inanıyorum. Biz şimdi taşları tek tek koyalım, ileride büyük bir kütleye dönüşür" dedi.

"DESTEĞİMİZ DAİMİDİR"

Yunusemre Belediyesi'nin derneğe her zaman destek olacağını belirten Başkan Mehmet Çerçi son olarak şunları söyledi; "Bu hayırlı işlerde hem acele etmek, hem de dikkatli olmak lazım. Yanlış anlaşılabilecek davranışlara meydan vermemek gerekir. Bu tarz işlerde itibar da çok önemlidir. Belediyespor Kulübümüzün bu kadar başarılı olmasının arkasında kulüp yönetiminin özverili çalışmaları var. Aynı şekilde derneğimizin de bu şekilde özverili olacaklarını düşünüyorum. Yapılan güzellikler daha büyük güzelliklere vesile olacaktır. Belediye olarak yapmak isteyip de yapamadığımız bir tek bu konu kalmıştı. Bu hedefimizi de tamamlamış olduk. Bizim desteğimiz de her zaman derneğimizle olacak" - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusev Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement