Yunusemreliler Ecdadıyla Buluşmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yunusemreliler Ecdadıyla Buluşmaya Devam Ediyor

Yunusemreliler Ecdadıyla Buluşmaya Devam Ediyor

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatı doğrultusunda başlatılan ’Yunusemre Belediyesi Halkını Ecdadına Taşıyor’ projesi kapsamında bu hafta Aynı Ali Mahallesi sakinleri Çanakkale’de ecdadıyla buluştu.

12.05.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin talimatı doğrultusunda başlatılan 'Yunusemre Belediyesi Halkını Ecdadına Taşıyor' projesi kapsamında bu hafta Aynı Ali Mahallesi sakinleri Çanakkale'de ecdadıyla buluştu.

Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve her hafta başka bir mahallenin ecdadıyla buluşmasını sağlayan proje kapsamında Çanakkale'ye Aynı Ali Mahallesi'nden iki otobüs vatandaş götürüldü. Her iki otobüste yer alan vatandaşlara ayrı ayrı birer rehber eşliğinde Çanakkale Destanı'nı yazan kahramanların vatan için yaşadıkları ve çektikleri sıkıntılar anlatıldı. Vatandaşlar, rehber eşliğinde anlatılan savaş anları karşısında kimi zaman gözyaşlarını tutamayarak, duygu dolu anlar yaşadı.

"ÇANAKKALE'Yİ GÖRMEYEN YUNUSEMRELİ KALMAYACAK"

'Yunusemre Belediyesi Halkını Ecdadına Taşıyor' projesinin devam edeceğini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlarımızdan Çanakkale'yi görmeyen kalmayacak. İlçemize bağlı bulunan 89 mahallemiz her hafta bir mahallemiz olacak şekilde organize edilecek. Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız tek tek Çanakkale'ye götürelecek. Bu toprakların hiç de kolay kazanılmadığını, gerçekleştirecekleri Çanakkale turlarıyla daha iyi anlayacaklarına inanıyorum. Her santiminde bir şehit yatan, her zerresi şehit kanlarıyla sulanmış, şanlı bir yerdir Çanakkale. Bu nedenle bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

ÇANAKKALE'Yİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞTILAR

Gerçekleştirilen proje kapsamında Çanakkale'yi ilk kez ziyaret etme fırsatı bulan vatandaşlar, rehber eşliğinde Çanakkale'yi karış karış gezme ve şanlı tarih hakkında geniş bilgi edinme şansını yakaladılar. İlk olarak Çanakke Şehitliği'nin güney kısmından başlayan vatandaşlar, Namazgah Bakı Terası, Namazgah Tabyası ve Müzesi, Namazgah Sine-vizyon, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Topu, Koca Seyit Anıtı, Rumeli Mecidiye Şehitliği, Soğanlıdere Yeni Şehitliği, Soğanlıdere Sargı Yeri Şehitliği, Gerçek Şehitlik, Şahindere Şüheda Kabristanlığı, Alçıtepe Tarihe Saygı Geçidi, Çanakkale Şehitler Abidesi, Yaralı Asker Anıtı, Meçhul Asker Kabri, Mustafa Kemal Anıtı, Avustralyalı Annelere Yazılan Mektup, Çanakkale Savaşı Rölyefi, Osmanlı Topları, Fransız Mezarlığı, Kanlı Dere, 57. Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı, Arıburnu Yarları, Kılıçbayırı, Mehmetçik Parkı ve Kitabeler, Restore Edilmiş Siperler, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Yeni Zelanda Anıtı, Türk Siperleri, Atatürk'ün Saatinden Vurulduğu Yer, Atatürk'ün Gözetleme Yeri, Nazif Çakmak Şehitliği, Kemalyeri ve Kitabesi'ni ziyaret ettiler.

BAŞKAN ÇERÇİ'YE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR ETTİLER

Düzenlenen geziden oldukça memnun olan vatandaşlar, rehberlerin Çanakkale'de yaşanan olayları anlatması sırasında etkinlendiklerini belirterek, Çanakkaleyi görme fırsatı buldukları için Başkan Çerçiye teşekkür etti. Düzenlenen gezinin sona ermesinin ardından tura katılan vatandaşlara Yunusemre Belediyesi adına hediyeler verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemreliler Ecdadıyla Buluşmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement