Yunusemre Organik Tarım Fuarı'nda - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Organik Tarım Fuarı'nda

Yunusemre Organik Tarım Fuarı\'nda

Organik tarımda atılım yapmaya hazırlanan Yunusemre Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor.

11.02.2016 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organik tarımda atılım yapmaya hazırlanan Yunusemre Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük organik tarım fuarı olarak gösterilen 2016 BİOFACH Organik Tarım Fuarı'na katıldı.

Dünyanın en büyük organik tarım fuarı olan 2016 BİOFACH Organik Tarım Fuarı Almanya'nın Nürnberg kentinde kapılarını katılımcılara açtı. 10-13 Şubat süresince açık kalacak fuarda, organik tarımda söz sahibi olmaya aday Manisa da stant açtı. Fuara Yunusemre Belediyesi'ni temsilen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Dr. Melek Çerçi, Yunusemre Kırsal Kalkınma Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler, Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban ile Ziraat Mühendisi Ayşegül Çakan katıldı.

Organik tarım üretiminin sürdürebilirliği, verimliliği ve tarım alanlarının incelenmesi amacıyla bu yıl 27'ncisi düzenlenen fuarda stantları ziyaret eden Başkan Çerçi ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Manisalı heyetle birlikte ilin standında tanıtım yapan Yunusemre Belediye Başkanı, dünyanın organik tarıma yöneldiği bu dönemde Manisa'da da organik tarım alanlarının arttırıldığını, bu anlamda belediye olarak da çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Başkan Çerçi, "Ülkeler organik tarıma yöneliyor. Türkiye'de tarım denince akla Manisa geliyor. İlçemizin de önemli bir bölümü tarım arazilerinden oluşuyor. Organik tarımla hem üretici hem tüketici kazanıyor. Manisa Valiliği öncülüğünde başlatılan organik tarım atağını Yunusemre Belediyesi olarak destekliyor, bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Manisa Valiliğimiz, Ege İhracatçılar Birliğinin Milli Katılım organizasyonu içerisinde yer alarak stant açtı. Standımıza olan ilgi bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Nürnberg'de 4 gün boyunca devam edecek fuarda, dünya organik tarım piyasasına Manisa'da yetiştirilen organik tarım ürünleri tanıtılıp ildeki organik tarım anlatılacak, dünyada yapılan organik tarım hakkında alıcı-üretici açısından bilgi sahibi olunacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Organik Tarım Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement