Yunusemre'den Okullara Top Desteği - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'den Okullara Top Desteği

Yunusemre\'den Okullara Top Desteği

Yunusemre Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan ilk ve orta öğretim okullarına ikişer adet futbol, voleybol, basketbol ve hentbol topu desteğinde bulundu.

15.05.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan ilk ve orta öğretim okullarına ikişer adet futbol, voleybol, basketbol ve hentbol topu desteğinde bulundu.

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan top teslim törenine, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Mustafa Dandin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, İlçe Spor Müdürü Aldülmuttalip Yıldırım, Yunusemre Belediye spor Başkan Yardımcısı Arif Alkan ve ilçe sınırları içerisinde ilk ve orta öğretim okul yetkilileri katıldı.

Top teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Gençlik bizim için önemli. Çünkü gençlik, geleceğimiz demek. Bazı şeyleri öteleyebilirsiniz ama gençlik için yapılacak hiçbir hizmeti öteleyemezsiniz. Onun için de Yunusemre Belediyespor'umuzu da göreve gelir gelmez kurduk. Şuanda 1200 civarında gencimiz, çocuğumuz bu spor kulübümüzün bünyesinde altında eğitim almakta. 11 ayrı branşta hizmet vermekteyiz. Bu nedenle sayımız her geçen gün artmakta. Bu kapsamda İlçe Spor Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte de güzel çalışmalara birlikte imza atıyoruz. Bunlardan biri de 24 okulumuzun bahçesinde spor tesisleri yapma projesidir. Bu projemiz Zafer Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenecek inşallah. Biz Yunusemre Belediyesi olarak bu projeye yaklaşık 1,5 trilyon lira para aktarımı yapacağız. Bizim Yunusemre Belediyesi olarak yeni bir belediye olduğumuz için elimizde şu an hiç spor tesisimiz bulunmamakta. Sıfır tesisle bu çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Spor tesislerimiz olduğunda çok daha güzel ve başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI MUTLAKA SPORLA BULUŞTURMAMIZ LAZIM"

Amatör Spor ruhunun çocuklara aşılanması gerektiğini belirten Başkan Çerçi, "Çocuklarımızın gelişim çağında sporla yakından ilgilenmeleri onların yanlış yerlere gitmelerinin önüne geçecektir. Ben bir tıp doktoru olarak şunu çok net söyleyebilirim ki, spor; çocuk psikolojisine, fizyolojisine, anatomisine, onların ruh sağlığına ve beden sağlığına büyük katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle çocuklarımızı mutlaka sporla buluşturmamız lazım. Bunun için de tesisler lazım. Bu konuda bütün birimlerin ortak hareket etmesi ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için tesisler kurmak zorundayız. Bizim hedefimiz bu beş yılın sonunda, tesislerle birlikte lisanslı sporcu sayısını 10 binlere çıkarmak. Önümüzdeki aylarda yeni servis araçlarına sahip olacağız. Bu anlamda bir sıkıntımız kalmamış olacak. Sizlerle birlikte büyük bir aile gibi gece gündüz demeden çalışarak, çocuklarımız için başarılı çalışmalar yapacağız. İlçemiz sınırları içerisindeki okullarımızla bir bütün olarak, spor camiası ile gençlerimizi bütünleştirerek, inşallah ruhen ve bedenen daha sağlıklı bir nesil olarak yetiştireceğiz" dedi.

Konuşmalarından ardından, fileler içerisinde bulunan 8 adet top okul yetkililerine tek tek teslim edildi. Okullara yapılan top desteğinden dolayı düşüncelerini ifade eden okul yetkilileri, "Okullarımızdaki spor araç ve gereçlerinin eksiklikleri konusunda bizlere karşı hassa davranarak, eksiklerimizin giderilmesi konusunda yardımcı olan Sayın Başkanımıza ve ekibine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu yardımların devamının geleceğini biliyoruz. Çünkü Başkanımızın öğrencilerimize ve onların en iyi eğitimi almaları konusunda elinden geleni fazlasıyla yapacağına olan inancımız tam" dediler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'den Okullara Top Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement