Yunusemre'de Konut Sıkıntısı Kentsel Dönüşümle Aşılacak - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'de Konut Sıkıntısı Kentsel Dönüşümle Aşılacak

Yunusemre\'de Konut Sıkıntısı Kentsel Dönüşümle Aşılacak

Manisa’nın en büyük ilçesi Yunusemre’de kentin 50 yılını planladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projeleriyle kent merkezi oluşturacaklarını söyledi.

02.02.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın en büyük ilçesi Yunusemre'de kentin 50 yılını planladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projeleriyle kent merkezi oluşturacaklarını söyledi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bir televizyon programının konuğu oldu. Gündemi değerlendiren Başkan Çerçi, ilçenin kurucu belediye başkanı olarak yapılan çalışmaları anlattı. Yunusemre'nin genç bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kurucu başkan olarak şehrin 50 yılını planladıklarını söyledi. Şehrin, Manisa'nın en büyük ve gelişime açık ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Çerçi, "Yunusemre genç bir ilçe. İlçemizde yaklaşık 212 bin nüfus yaşıyor. Organize sanayi ve üniversitemiz nedeniyle hareketli bir şehrimiz var. Manisa'nın batıya açılan yüzüyüz. İlçemiz özellikle yoğun yapılaşan bir şehir. Yunusemre Belediyesi, sanayi ve tarım kenti. Biz çalışırken şehrin 50 yılını öngörerek hareket ediyoruz. Tüm unsurlarıyla Yunusemre'nin geleceğini tasarlıyoruz. Orta ölçekli sanayi alanımızı genişletmek, iş istihdamını arttırmak istiyoruz. Yeni alanlar yaratmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"7 BİN KONUT KAZANDIRILACAK"

Başkan Çerçi, gelişim potansiyeli olan bir ilçe olarak adımlarını sağlam attıklarını, özellikle kentsel dönüşümü önemsediklerini aktardı. Şu anda 2 kentsel dönüşüm projesini hayata geçirme hazırlığı yaptıklarını belirten Başkan Mehmet Çerçi, "Afet riski taşıyan yaklaşık 50 bin konut var. Kentsel dönüşüm için proje yaptık, Cumhurbaşkanımız onayladı. Mesir Mahallesi'nde yaklaşık 70 hektarlık bir alan. Burada 3 bin 700 konut bulunuyor. Bir de Mutlu Mahallesi'nde 400 hak sahibinin bulunduğu bir bölüm var. Toplam 4 bin 100 hak sahibinin olduğu bir proje hazırladık. Projeler tamamlandığında yaklaşık 7 bin konut ve yüzlerce işyeri yapılacak. Bir kent merkezi oluşturacağız" dedi. Zaman zaman büyükşehir belediyesiyle fikir ayrılığına düştüklerini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bunu da diyalogla aşmaya çalıştıklarını ifade etti. Fikir aylıklarının hizmetlerin önüne geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Çerçi, "Meclisten her şeyi geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Bazı konulara Sayın Cengiz Ergün'den farklı bakıyoruz. Manisa'nın bir milyon 380 bin nüfusu var. Nüfusumuz geçen yıla göre 14 bin artmış. Bunun yarısı Yunusemre'de. Gelişim potansiyeli bizde. Modern bir kent adına planlarımızı yapmamız gerekiyor. Bu konuların çoğunda büyükşehirle anlaşamıyoruz" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'de Konut Sıkıntısı Kentsel Dönüşümle Aşılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement