Yunusemre'de 'Babalar ve Kızları' Projesi Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'de 'Babalar ve Kızları' Projesi Start Aldı

Yunusemre\'de \'Babalar ve Kızları\' Projesi Start Aldı

Yunusemre Belediyesi, “Babalar ve Kızları” adı altında gerçekleştirdiği proje kapsamında iki ilçeye gezi düzenledi.

06.04.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, "Babalar ve Kızları" adı altında gerçekleştirdiği proje kapsamında iki ilçeye gezi düzenledi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin talimatı doğrultusunda başlatılan proje ile 12 baba ve 12 kızı, Soma ve Akhisar'da unutulmaz bir gün geçirdi.

Daha önce "Beklenen Misafir", "Torunumla Birgün", "Ver Elini Manisa", Ben Hiç Köy Görmedim ki", "Ben Hiç Lunapark Görmedim ki", "Haydi Çocuklar Yüzmeye" gibi sosyal projeleri gerçekleştiren Yunusemre Belediyesi, bu defa da "Babalar ve Kızları" adı altında yeni bir proje başlattı. Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 12 baba ve 12 kıza yönelik Soma ve Akhisar ilçesine gezi gerçekleştirildi. Babalar ve kızları ilk olarak Soma'da bulunan tarihi Emin Hıdır Bey ve Darkale camilerini ziyaret etti. Daha sonra Soma Maden Şehitliği'ne gidilerek dua edildi. Ardından Akhisar Müzesi'ni ve Tepe Mezarı ziyaret edildi. Babalar ve kızları, Akhisar gölet alanındaki parkta oyun oynayarak keyifli vakit geçirdi.

YUNUSEMRE REFERANS BİR BELEDİYE OLACAK

Sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmaları ve diğer tüm çalışmaları ile Yunusemre Belediyesi'nin referans bir belediye olacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, belediyenin sosyal anlamda gerçekleştirdiği örnek projelerin devam ettiğini vurguladı.

"Babalar ve Kızları" projesiyle babaların kızları ile kızların da babaları ile birlikte keyifli bir gün geçireceklerini söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "Yunusemre Belediyesi bütün çalışmalarıyla, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de referans bir belediye olacak inşallah. Belediye olarak TOKİ ve Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçirmek için çalışırken diğer yandan da Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin talimatları ile sosyal anlamda gerçekleştirdiğimiz projelere devam ediyoruz. Daha önce 'Ben Hiç Lunapark Görmedim Ki' dedik ve kırsaldaki köydeki çocuklarımızı merkeze getirdik. 'Ben Hiç Köy Görmedim Ki' dedik, buradaki çocuklarımızı aldık köye götürdük. 'Beklenen Misafir' dedik, birbirlerini hiç tanımayan insanları aldık birbirlerine götürdük. 'Dedeler ve Torunları' dedik, dedeler ve torunları gezdirdik. Şimdi 'Babalar ve Kızları" diyoruz. Babalar çocuklarını alsın gönüllerince bir gün geçirsinler. Tabii burada topluma vermek istediğimiz bir mesajlar var. Aile bağları olsun, kuşaklar arası etkileşim olsun, mahalleler arası bölgeler arası kaynaşma dayanışma olsun. Yunusemre Belediyesi yeni kurulmasına rağmen özgüveni yüksek, ne yapacağını bilen bir belediye. Bu çalışmalarımız Türkiye'de örnek teşkil edecek çalışmalarımız. Belki de daha Türkiye'nin iç bir yerinde uygulanmamış projeleri de uygulayarak hem farkımızı ortaya koymak, hem de topluma örnek olmak istiyoruz. Çocuklarımız ve babalarımız bugün gönüllerince eğlenecekler. Topluma diyoruz ki çocuklarınızı ihmal etmeyin. Bu projemiz ile hem ilçelerimizi tanıyor hem de çocuklarımıza tarihi ve kültürel yerleri de göstermiş oluyoruz."

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ise henüz birinci yılı yeni doldurmalarına rağmen kültürel ve sosyal anlamda birçok etkinliğe imza attıklarını belirterek, "Bugün bu projelerimizin bir farklı projesi de babalar ve kızlarımızın mutlu bir şekilde gün geçirmesini sağlamak. Buna benzeyen sosyal projelerimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU"

Kızı Melek Coşkun ile birlikte projeye katılan Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürü Semih Coşkun ise güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bugün babaların aile ve kızlarına zaman hazırlaması açısından çok güzel bir gezi oldu. İlk olarak Emin Hıdır Bey ve Darkale camilerini gezdik. Ejdat yadigarı tarihi camilerimizi kızlarımız ile gezmek çok güzel oldu. Ardından ateşin düştüğü yer Soma Maden Şehitliğini gezerek Fatiha okuduk. Ardından Akhisar Müzesi'ni gezerek Tepe Mezarlığı'nda arkeolog arkadaşımızdan bilgiler aldık. En son Akhisar'ın çok güzel mesire alanında çocuklarımız ile eğlendik. Biz Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Baba Yalçın Erden ise kızı ile birlikte daha önceden gitmediği yerlere gittiğini vurgulayarak, "Çok keyifli bir etkinlik oldu. Başta Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'ye ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Babası ile etkinliğe katılan Sümeyye Erden de Soma'ya ve Akhisar'a gittiklerini belirterek, "Şimdi de çocuk parkına geldik. Çok eğlendik, çok güzeldi. Babamla çok güzel bir vakit geçirdim. Çok mutlu oldum." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'de 'Babalar ve Kızları' Projesi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement