Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi.

03.02.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi.

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda 31 madde görüşüldü. Toplantıda bir süredir kamuoyunda geniş yer tutan Kenan Evren Sanayi Sitesi'nin isim değişikliği de gündeme geldi. İsmin, Manisa Küçük Sanayi Sitesi olarak değiştirilmesi teklif edildi. Karar meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

KREDİ KULLANMA YETKİSİ MECLİSE SEVK EDİLDİ

Mecliste altyapı ve üstyapı hizmetleri için 45 milyon 500 bin TL kredi kullanmak için başkana yetki verilmesi de görüşüldü. Kredi kullanma talebine ilişkin konuşan Başkan Çerçi, bugüne kadar birçok yatırımın öz kaynaklarla yapıldığına dikkat çekti. Kullanılan 5 milyonluk krediyle araç alımı yapıldığını kaydeden Başkan Çerçi, "Bu yıl kendi bütçemizden 10 milyon TL'ye mal olan kilitli parke taşı döşeme çalışması yaptık. Geçtiğimiz yıl borçlanarak 5 milyon TL'ye belediye birimlerinin ihtiyacına göre 90 araç aldık. Sadece onu borçlandık. Şimdi yine yaklaşık 10 iş makinesi alacağız. Belediyemiz kurulduğunda 80 aracımız vardı. Bunların da yarısından fazlası eskiydi. Bu sene içerisinde alacağımız araçlarla birlikte yaklaşık 180 araçlık filoya sahip olacağız. Küçük belediyelerden gelen yaklaşık 1 milyon tutarındaki borcu da kapatıyoruz. Geride bıraktığımız birçok yatırımı da öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Büyük projeleri hayata geçirmek için mutlaka kamu kaynaklarından borçlanmaya ihtiyacımız var. Bu borçlanmayı bir yıl içine değil yıllara böleceğiz" diye konuştu. Karar görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.

BÜYÜKŞEHİRE İMAR ÇAĞRISI

Yaylaköy'de yapmayı planladıkları Yaşlılar Köyü'ne ilişkin bilgi veren Başkan Çerçi, bu tür alanlara ihtiyaç olduğunu hatırlatırken; imar planlarının da Büyükşehir Meclisinden geçmesi gerektiğini söyledi. Geriatri merkezi, yurt ve konut sıkıntısının aşılmasında büyükşehir belediyesiyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı, "Yayla Köyü'nde 1960'lı yıllarda bir sağlık istasyonu kurulmuş. Oradaki 10 dönümlük araziyi talep ettik. Sağlık Bakanlığı oranın yine sağlık istasyonu olması kaydıyla tahsisini kaldırdı. Bize tahsisini bekliyoruz. Sonrasında da büyükşehirden planının yapılması için destek isteyeceğiz. Bölgede 80-100 yataklı Yaşlılar Köyü Projesi'ni hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İçerisinde hobi bahçeleri, çalışma ve sosyal alanları olan farklı bir çalışmaya imza atmayı planlıyoruz. Yaşlılar Köyü'ne, Engelli Yaşam Merkezine ihtiyaç var. Bunları da yapacağız. En önemlisi geriatri merkezine ihtiyaç var. Biraz da büyükşehir belediyesinin el atması lazım. Büyükşehrin bütçesi bizimkinden fazla. Engelliler ve yaşlılar köyünü biz gündemimize aldık. 3 yıl içerisinde de hizmet verir hale getireceğiz. Ama bir geriatri ya da rehabilitasyon merkezi, bunlar tıbbi boyutu da olan komplike çalışmalar. Yine kentteki yurt ve konut sıkıntısıyla ilgili büyükşehirle işbirliği yapılabilir. Örneğin yaşlılar köyü projesinde söz konusu yerin 1-2 ay içerisinde belediyemize tahsis edilmesini bekliyoruz. Ama imarsız bir alan. İmar planlarının da bu süre içerisinde yapılması gerekiyor ki yatırıma başlayabilelim" diye konuştu.

ORGANİK TARIM FUARINA KATILACAKLAR

Almanya'da 10-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Organik Tarım Fuarı'na Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Meclis Üyesi Mustafa Gürler'in katılması kararlaştırıldı. İlçede tarımı geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Çerçi, "Organik tarımı ilçemizde geliştirmek istiyoruz. Bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Bu konudaki çalışmaları da yakından takip ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement