Yunusemre Belediyesi'nden Makedonya'ya Türkçe Eğitim Seti - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi'nden Makedonya'ya Türkçe Eğitim Seti

Yunusemre Belediyesi\'nden Makedonya\'ya Türkçe Eğitim Seti

Yunusemre Belediyesi, Makedonya’nın merkez Juba Belediyesi’ndeki okullara Türkçe Eğitim Setleri hediye etti.

14.11.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, Makedonya'nın merkez Juba Belediyesi'ndeki okullara Türkçe Eğitim Setleri hediye etti. Makedonya'da hem Türkçe bilen, hem de Türkçeden izole edilmek istenen öğrencilere Türkçe öğretmek için başlatılan kampanyaya Yunusemre Belediyesi de kitap desteğinde bulunarak katkı sağladı. Türkçe Eğitim Öğretimin yanı sıra 'Yüz Temel Eser'in de yer aldığı destek paketinde öğretici CD'ler de bulunuyor.

Yunusemre Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen Eğitim Setleri'nin teslim törenine; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Makedonya'daki okulları temsilen öğretmen Merita Mustafa, Katip Çelebi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ünal Şenel katıldı.

"ÖĞRENCİLERİMİZE SİZLER SAYESİNDE DAHA İYİ TÜRKÇE ÖĞRETECEĞİZ"

Juba Belediyesi'ndeki okulları temsilen kitap setlerini teslim alan Öğretmen Merita Mustafa, "Hem kendi adıma, hem de oradaki kanadı kırılmış Türkler adına bu güzel çalışmayı yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Benim hayatım boyunca tek bir duam vardı. Etrafımda Türkçe konuşan insanların olmasıydı. Allah'ım bu güzelliği bana yaşattı. Yüzlerce öğrenciye Türkçe öğretmek bana nasip oldu. Sizlerin sayesinde işlerimiz daha da kolaymış oluyor. Devamı da nasip olur İnşallah. Tekrar, öğrencilerim ve Türkçe öğrenmeye gönül verenler adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

"HER ZAMAN ÜMMETİMİZİN YETİMLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, "Geçen Haziran ayında Makedonya'da yaşayan Türk öğrenciler, bizleri ziyarete gelmişlerdi. Onları belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duymuştuk. İnşallah bizler de bir gün Makedonya'ya giderek kendilerini ziyaret etmek istiyoruz. Bizim gönül coğrafyamızda ümmetimizin yetimleri dediğimiz, Devlet-i Aliye'nin oralardan çekilmesinden sonra yetim kalan milletimizin çocukları kendilerini sahipsiz hissetmesinler, onlara sahip çıkılsın, dinlerini, dillerini, kültür ve medeniyetlerini tanısınlar, atalarını öğrensinler diye bu tür çalışmalar yapıyoruz. Daha önce geldiklerinde bizlerden kitap desteğinde bulunmamızı istemişlerdi. Özellikle Türkçe öğrenmek için temel kaynak kitapları olmasını temenni etmişlerdi. Birimlerimizce bu konuda titiz bir çalışma yapılarak, ülkemizde bulunan en iyi eserler temin edildi. Yunusemre Belediyesi olarak temin ettiğimiz bu önemli eserleri, Makedonya'ki öğrencilerimize hediye olarak göndereceğiz. Artık teknolojik çağdayız. Daha rahat iletişim kurabiliyoruz. Bu vesile ile ümmetimizin bütün yetimlerine kol kanat germeye ve bize kimin ihtiyacı varsa yanında olmaya gayret sarfediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi'nden Makedonya'ya Türkçe Eğitim Seti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement