Yunusemre Belediyesi Hanımlar Lokali ve İlim Kültür Merkezi Açıyor - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi Hanımlar Lokali ve İlim Kültür Merkezi Açıyor

Yunusemre Belediyesi Hanımlar Lokali ve İlim Kültür Merkezi Açıyor

Yunusemre Belediyesi Ayn-ı Ali Mahallesi İlim Kültür Dil Merkezi ve Tevfikiye Mahallesi Hanımlar Lokali ve Engelliler Kültür Merkezi’ni hayata geçiriyor.

21.07.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi Ayn-ı Ali Mahallesi İlim Kültür Dil Merkezi ve Tevfikiye Mahallesi Hanımlar Lokali ve Engelliler Kültür Merkezi'ni hayata geçiriyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, hizmete açılacak olan yeni binaları yerinde inceledi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilk olarak Ayn-ı Ali Mahallesi İlim Kültür Dil Merkezinde incelemede bulundu. Başkan Çerçi, daha sonra Tevfikiye Mahallesi Hanımlar Lokali ve Engelliler Kültür Merkezi'nde inceleme yaptı. Başkan Çerçi'ye inceleme sırasında Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve Şule Uygur da eşlik etti.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kadınlara ve engellilere yönelik yeni tesisler açacaklarını belirterek, "Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün ve Başkan Yardımcılığımızın yaptığı bazı çalışmaları yerinde inceledik. Daha önce Uncubozköy'de ve Yeni Mahalle'de kadınlarımıza yönelik, aile yaşam merkezleri ve kadın kültür merkezlerimiz faaliyete girdi. Hanımlarımız buralarda değişik etkinlikler yapabiliyorlar. Kendi yeteneklerini açılan kurslarla gerçekleştirebiliyor ve bunun yanı sıra da rahat ortamlarda spor yapma imkanları da buluyorlar. Bu merkezlerimizden yararlanan bayanlarımızdan olumlu düşünceler alıyoruz. Bu nedenle bu tür merkezlerimizi şehir merkezine de doğru da yaymayı düşünüyoruz. Özellikle Karaköy ve Malta semtlerimizde bu yönde sıkıntılar ve ihtiyaçlar var. Bugün gelerek inceleme yaptığımız bu iki yeni lokamiz de kadınlarımız ve engellilerimize yönelik bir tesis olacak. Bu iki kültür merkezimizi de Allah nasip ederse iki ay içerisinde hayata geçirmeyi düşünüyoruz." dedi.

SIRADA BARBAROS VE HOROZKÖY VAR

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kültür merkezlerinin sayılarını daha arttırmayı hedeflediklerini belirterek, " Yunusemre Belediyesi olarak, sadece şehircilik hizmetlerinin yanı sıra, yoğun bir kültür ve eğitim faaliyeti içerisindeyiz. Şehrimizin tüm bölgelerinde bu tür çalışmalarımız olacak şimdi sırada Barbaros ve Horozköy semtlerimiz var. Ailelerimize yönelik bu tür faaliyetleri genişletmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZLERİNİ DEVRETMİYOR

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Yunusemre Belediyesine devrolunması gereken Kültür ve Gençlik Merkezlerinin halen devrinin yapılmadığını vurgulayarak, "Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi'nden Yunusemre Belediyemize devrolunması gereken ve 1,5 yıldır beklediğimiz 5 tane kültür ve gençlik merkezlerimiz var. Bunlar yasa ile bize verilmiş Belediyemize ait mülklerdir. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve çabalarla bir netice alamadık. Bu konuda mahkeme sürecini başlatıyoruz artık. Tabiri caizse, Yunusemre Belediyesi olarak kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi Hanımlar Lokali ve İlim Kültür Merkezi Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement