Yunusemre Belediyesi Esnaf Odaları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi Esnaf Odaları ile Bir Araya Geldi

Yunusemre Belediyesi Esnaf Odaları ile Bir Araya Geldi

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Fikir Sofrası Projesi’nin 3’üncü toplantısında, esnaf odaları başkanları ve temsilcileri ile bir araya geldi.

04.02.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Fikir Sofrası Projesi'nin 3'üncü toplantısında, esnaf odaları başkanları ve temsilcileri ile bir araya geldi.

Anemon Otel'de Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıya; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl, birim müdürleri, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, kent konseyi üyeleri ve esnaf odaları başkanları ile temsilcileri katıldı. Esnaf oda başkanlarının fikirleri doğrultusunda ortak projeler ve yapılması gereken yeni projeler ortaya çıktı ve fikir alışverişinde bulunuldu. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yaptığı konuşmada farklı fikirleri her zaman önemsediklerini belirterek, "Esnaf odaları ve başkanları Manisa ve Yunusemre için önemlidir. Kendileri ile sık sık görüşüyoruz. Ama böyle bir toplantıda da bir araya gelmenin önemini ifade etmek istiyorum. Manisa'mız hem tarım hem de sanayi kentidir. Manisa sürekli olarak hızla gelişiyor. Yunusemre ilçesinin kent merkezi kimliğinin oluşturulması gerekiyor. Bunlar ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yeni kurulan bir belediye olduğumuz için bazı sıkıntılarımız var. Fikir sofrası fikir ve projeler anlamında şehre katkıda bulunmaktır. Şehri nasıl ileriye götürebiliriz konusunda karar mekanizmaları oluşturabilirsek daha faydalı oluruz. Toplumun sorunlarının çözüme kavuşması için bu tür ortamlarda bir araya gelinmesi gerekiyor." diye konuştu.

"FİKİR SOFRASI BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÖSTERMEKTEDİR"

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, fikir sofrası toplantılarının faydalı olduğunu vurgulayarak, "Fikir sofrası, Manisa'ya neler yapabiliriz, yeni modern Manisa'yı nasıl gerçekleştirebiliriz amacıyla birlik ve beraberliği göstermektedir. Sanayi büyürken Manisa'nın göç alacağını kimse hesaba katmadı. Bu göçler bazı sorunlar doğurdu. Manisa'mız da yıllardan beri binalarımız bile aynı sistem. Benim hayalim Laleli Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binalar yüksek katlı yeni yerleşim binaları olabilir. Artık bizim buraları Manisa'mıza kazandırmamız lazım." dedi.

"YUNUSEMRE EGE'NİN GÖZDESİ OLACAKTIR"

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ise Yunusemre ilçesinde 70 bin dekar civarında tarım arazisi olduğunu belirterek, "70 bin dönüm araziyi bozmamız imara açmamamız gerekiyor. Alanımız gerçekten geniş Yunusemre ilçemize rahat ve huzurlu bir oturum sahası yapılmasını daha uygun görüyoruz. Yunusemre ilçesi 5 sene sonra egenin bir gözdesi olacaktır. Bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız."şeklinde konuştu.

Esnaf odaları başkanları toplantının oldukça faydalı geçtiğini dile getirerek, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye teşekkür ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi Esnaf Odaları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement