Yunusemre Belediyesi Dolandırıcılara Karşı Vatandaşı Uyardı - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi Dolandırıcılara Karşı Vatandaşı Uyardı

Manisa’nın merkez iki ilçesinden biri olan Yunusemre Belediyesi yazılı bir açıklama yapılarak, son günlerde belediyenin, belediye başkanının ve başkan yardımcılarının ismi ve imzaları kullanılarak işe yerleştirme sözü adı altında vatandaşlardan yüklü miktarlarda para alınarak dolandırıcılık yapıldığı bildirildi.

21.08.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın merkez iki ilçesinden biri olan Yunusemre Belediyesi yazılı bir açıklama yapılarak, son günlerde belediyenin, belediye başkanının ve başkan yardımcılarının ismi ve imzaları kullanılarak işe yerleştirme sözü adı altında vatandaşlardan yüklü miktarlarda para alınarak dolandırıcılık yapıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada böyle bir durumda kalan vatandaşların emniyet güçlerine haber vermesi istendi.

Yunusemre Belediyesinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Yaşam şartları içerisinde iş bulma ümidinde olan kişi ve ailelerinin bazı art niyetli kişiler tarafından Belediyenin adı ve logosu kullanılarak, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin imzası taklit edilerek, belediye başkanı ve yardımcılarının isim ve imzalarının yer aldığı sahte evrak tanzim ederek karşılığında yüklü miktarda para aldığı, Belediye Başkanı ve Yardımcılarının da ismi kullanılarak sahte telefon görüşmeleri yaptığı, Türkiye genelinde başta Kütahya, Bursa ve Balıkesir gibi illerde umut tacirliğine soyunarak buralarda ikamet etmekte olan vatandaşları kandırarak dolandırdıkları ortaya çıkmıştır. İşe yerleştirme vaadiyle kandırılan şahısların belediyeye gelerek durumu izah etmeleri üzerine, Belediye ile Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı işbirliği ile kıskıvrak yakalanmışlardır. Yaşanan hadiseden sonra Yunusemre Belediyesi, Adli mercilere suç duyurusunda bulunmuştur. Yapılan suç duyurusuna müteakip operasyon gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık yapan şahısları suçüstü yakalamıştır. Yaşanan dolandırıcılık hadisesinde olduğu gibi iş bulma ve benzeri gerekçelerle umut tacirliğine soyunanlara kesinlikle inanılmaması, böyle bir duruma maruz kalındığında Yunusemre Belediyesi'ne ya da en yakın Emniyet birimine haber verilmesi gerekmektedir. Ayrıca Yunusemre Belediyesi personel alımları resmi kanallar aracılığı ile yapılmaktadır." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi Dolandırıcılara Karşı Vatandaşı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement