Yuntdağlı Çiftçilere 3 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Yuntdağlı Çiftçilere 3 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Yuntdağlı Çiftçilere 3 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Yunusemre Belediyesi Yuntdağı bölgesini kalkındırmak amacıyla başlattığı, “Meyveciliği Yayma ve Geliştirme” projesi kapsamında bölgede yaşayan çiftçiye ilk aşamada 3 bin ceviz fidanı dağıttı.

28.01.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi Yuntdağı bölgesini kalkındırmak amacıyla başlattığı, "Meyveciliği Yayma ve Geliştirme" projesi kapsamında bölgede yaşayan çiftçiye ilk aşamada 3 bin ceviz fidanı dağıttı.

Belediyenin Muradiye'deki Fen İşleri Şantiyesi'nde gerçekleşen fidan dağıtımına Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl ve çiftçiler katıldı.

Dağıtım öncesi fidanların yetiştirilmesi süresince neler yapılacağı hakkında üreticiye bilgi verildi. Ardından Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ile birlikte Yuntdağı bölgesinde yaşayan 40 çiftçiye aşılı ceviz fidanlarını dağıttı. Çiftçiler Belediye Başkanına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Dağıtım sonrasındaki aşamada teknik destek Yunusemre Kaymakamlığı tarafından verilecek. Kısa bir süre sonra yapılacak ikinci bir etkinlikte ise 3 bin ceviz fidanının daha çiftçilere dağıtılacağı belirtildi.

Fidan dağıtımlarının devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bundan sonraki aşamada 3 bin ceviz fidanı ve ardından Antep fıtığı fidanlarını dağıtacağız. Yunusemre Belediyesi olarak tarımı önemsiyoruz. Yunusemre hem sanayi hem de tarım ilçesidir. Yunusemre merkezinde de çiftçilik yapan kişiler var. Bir hedefimiz var. Yuntdağı bölgemizi kalkındırmak istiyoruz. Toprak yapısına uygun tarımı geliştirilmesi lazım. Hayvancılık ile ilgili çalışmalarımızda sürüyor. Tarımı geliştirmek ve desteklemek konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşimiz burada bitmesin ve aldığı fidanların hakkını versin. Hep birlikte ağaçların meyvelerini 4 sene sonra elde edeceğiz. Bunu bir sektör olarak geliştirmemiz gerekiyor. Bundan sonraki süreçte teknik desteğini de Yunusemre Kaymakamlığı verecek. Daha öncede 11 bin çitlenbik ağacına Antep fıstığı aşısı yaptık. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ise şöyle konuştu:

"Bizler Yuntdağı bölgemizde bu işi başaramazsak inanın Türkiye'de kimse başaramaz. Biz sizlerin başaracağına inandığımız için yola çıktık. Şimdiye kadar proje geliştirdik. Uzun süredir çalıştık. Çalışmalar soncunda bu günün mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu bir sonuç değil başlangıçtır. Önümüzdeki yıllarda projeler artarak devam edecek. Her mahallede ayrı ayrı projeler hayata geçirilecek. Bizler hizmet için varız. Dağıttığımız fidanların bol kazanç getirmesini diliyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuntdağlı Çiftçilere 3 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement