Yuntdağı Antep Fıstığı ile Kalkınacak - Son Dakika
Yerel

Yuntdağı Antep Fıstığı ile Kalkınacak

Yuntdağı Antep Fıstığı ile Kalkınacak

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesinde Antep fıstığı üretimini yaygınlaştırmak amacıyla, Gaziantep’e gezi düzenledi.

28.09.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesinde Antep fıstığı üretimini yaygınlaştırmak amacıyla, Gaziantep'e gezi düzenledi.

Geziye Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, İlçe Tarım Müdürü Ramiz Çoban, şehir meclis üyeleri ve Yuntdağı bölgesinden 36 muhtar katıldı. Gerçekleşen gezide yetkililerden Antep fıstığı üretimi hakkında bilgi alan muhtarlar, Yuntdağı bölgesinde üründe verimin ve üretimin arttırılması için Antep fıstığı yetiştiriciliği yapan çiftçilere bu bilgileri aktaracak. Çiftçilerin bilinçli bir şekilde üretimi arttırması ve Antep fıstığının en önemli tarım ürünü haline gelmesiyle bölgenin kalkınması sağlanacak. Başkan Çerçi ve beraberindekiler Gaziantep'te ilk olarak Antep Fıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaretin ardından müdürlüğün Antep fıstığı üretim alanları gezildi. Antep Fıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Nevzat Aslan ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Uzun Başkan Çerçi ve beraberindekilere Antep fıstığı üretimi ve verimin daha fazla olması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

"AMACIMIZ ANTEP FISTIĞINI ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIMAK"

Üretim alanlarının gezilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yuntdağı muhtarları ve şehir meclis üyeleri ile birlikte Antep Fıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nü gezdik. Burada yetkililer bizlere Antep Fıstığı üretimi hakkında gerekli bilgileri verdi. Arkadaşlarımız ise akıllarına takılan soruları sordular. Hedefimiz Yuntdağı bölgemizde Antep fıstığını üretimini daha da ileriye götürülmesidir. Tarımsal anlamda Yuntdağı bölgesinin kalkınmasını sağlamak için özellikle Antep fıstığı çok önemli bir ürün. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak gerekli desteği veriyoruz. Bu sene 10 binin üzerinde aşılama yaptık. Ama bunu bir sektör olarak düşünüp her açıdan bu işin uzmanları ile görüşerek bir yol tutmamız gerekiyor. İleride tesisleşmede olabilir. Ama önce alt yapıyı oluşturarak yeterince ağaç ve yeterince üretim yapmamız gerekiyor. Çiftçilerimizi, muhtarlarımız bu anlamda daha bilinçli hale getirerek bilinçli bir tarım politikasını uygulamamız gerekiyor. Tarım ilçe müdürümüz ve ekibi bu konuda her zaman bizlere destek veriyor. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak maddi manevi bütün desteği vereceğiz. Amacımız Yuntdağı bölgesinde Antep fıstığını çok daha ileriye taşımak. Hep beraber bunu başaracağız. " dedi.

"ANTEP FISTIĞI 'ALTIN MEYVE' İSMİNİ ALACAK"

Geziye katılımın yoğun olduğunu dile getiren İlçe Tarım Müdürü Ramiz Çoban, "Yuntdağı'ındaki sıkıntı, bahçelerin kapama bahçe olamaması bundan dolayı da ilaçlama yapılamalıdır. Bu yüzden gerekli olan verim elde edilemiyor. İnşallah bundan sonraki hedefimiz kapalı bahçe tesis etmek. Sulaması ve toprak işlemesi yapılabilen ürün yetiştirmek. Yuntdağı'nda Antep fıstığı 'Altın Meyve' ismini alacak. Çiftçilerimiz isterlerse bunu yapabilirler. Sıkıntımız bu ürüne yönelmemek. Ek gelir olarak görünüyor. İleride yapılan çalışmalarla ekonomik bir gelir olacak." diye konuştu.

Yunt-Der Başkanı ve şehir meclis üyesi Mustafa Uyumaz, Antep fıstığı daha çok yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen gezinin belediye başkanımız tarafından yapılmış olması çok iyi bir şey. Öncelikle bu gezi ile birlikte üretimi yerinde görmüş olduk. Yuntdağı muhtarlarının üretim hakkında bilgi sahibi oldular. İleride tesisleşme adına çok iyi bir gezi oldu" ifadelerini kullandı.

Geziye katılan Yuntdağı muhtarları Antep fıstığı üretiminin yörelerinde sağlıklı ve yaygın olarak üretilmesi adına yerinde gerçekleştirilen incelemelerin Manisa ve Yuntdağı'nın kalkınması için olumlu geçtiğini dile getirdiler.

Ziyaret sonunda Başkan Çerçi, Nevzat Aslan ve Mehmet Uzun'a içerisinde mesir macunu bulunan çeşitli hediyeler verdi.

Antep Fıstığı yetiştirme alanlarının gezilmesinin ardından Antep Fıstığı İşletme Tesisi'nde incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemelerde yetkililer Antep fıstığı hasadının ardından yapılan işlemleri anlattı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuntdağı Antep Fıstığı ile Kalkınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement