Yunanistan'ın Yeni Başbakanı, Bakanların Lüks Makam Araçlarını Satıyor - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'ın Yeni Başbakanı, Bakanların Lüks Makam Araçlarını Satıyor

Çipras hükümeti, bakanların lüks makam otomobillerini satıyor. İşten çıkarılan 3 bin 500 kamu çalışanı yeniden işe alınacak.

01.02.2015 13:29  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da, Radikal Sol İttifak (Syriza) lideri Aleksis Çipras başkanlığında kurulan yeni koalisyon hükümeti, bakanlıklardaki lüks makam araçlarını "lüzumsuz ve masraflı" olduğu gerekçesiyle satışa çıkardı.

İdari Reformlar Bakanı Yorgos Katrugalos, yaptığı açıklamada, kabinedeki yeni bakanların devletin otomobillerine ihtiyacı olmadığını belirterek, hükümetin gereksiz ve masraflı bulduğu bu araçları satarak para kazanmayı hedeflediğini kaydetti.

Başbakan Çipras'ın Selanik plakalı bir otomobili bulunduğunu, diğer bakanların ise motosiklet ya da taksi ile gidip geldiklerini belirten Katrugalos, kendisinin ise "arada bir sorun çıkarsa da bununla gurur duyduğunu" belirttiği eski bir koleksiyonluk otomobili olduğunu söyledi.

SATILACAKLAR ARASINDA ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISININ ARACI DA VAR

İdari Reformlar Bakanlığınca satılması planlanan lüks makam araçları arasında, eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı PASOK lideri Evangelos Venizelos'un yeni aldığı 750 bin Avroluk lüks zırhlı aracın da bulunduğu ifade ediliyor.

İŞTEN ÇIKARILAN KAMU ÇALIŞANLARI GERİ DÖNECEK

Katrugalos, ayrıca hükümetin seçim vaatleri kapsamında, daha önce memorandumlar gereğince tasarruf amacıyla işten çıkarılan 3 bin 500 kamu çalışanının yeniden işe alınacağını açıkladı.

To Vima gazetesine açıklama yapan Katrugalos, önceki hükümet tarafından başlatılan devlet memurlarının yeniden değerlendirilmesi uygulamasının süreceğini, ancak bu uygulamanın işten çıkarma amacıyla değil, kamuda performansın artırılması hedefiyle yapılacağını belirtti.

Yeni Maliye Bakanı Yannis Varufakis de göreve geldiği gün ilk icraat olarak önceki hükümet tarafından işten çıkarılan kadın temizlik işçilerini yeniden işe alacağını açıklamıştı. Varufakis, bunun yerine bakanlıktaki çok sayıda ekonomi danışmanının görevine son verileceğini bildirmişti.

Yunanistan\'ın Yeni Başbakanı, Bakanların Lüks Makam Araçlarını Satıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Yunanistan'ın Yeni Başbakanı, Bakanların Lüks Makam Araçlarını Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Alp alparslan : Bizim hirsizlara ornek olsun 37 5 Yanıtla
  • HEPAR geliyor: Hepar da makam araçlarını satmak için geliyor. . Yaşasın Osman Paşa. . 26 7 Yanıtla
  • mehmet: rahmetli ecevit de kartala binerdi . . . demekki yakında bunun kafasınada yazar kasa atarlar 13 19 Yanıtla
  • Bıdık ali: Allah tan zamanında tüp kuyruğu hastahane kuyruğu olmuş yoksa neyi örnek gösterecektiniz malzeme kalmayacaktı elinizde ampul kafalar.lideriniz ne derse papağan gibi tekrarlayın koyunlar. Kömürle makarnanız geliyor nasıl olsa. Haa bi de soma holding kömür diye taşı itelemiş bilginiz olsun. Hadi otlanmaya devam edin 27 3 Yanıtla
  • murat: çok yakında ya tükürdüklerini yalatırlar yada istifa eder. işkembeden atmakla araba satmakla devlet yönetilemez . merkel ilk fırçayı çekti zaten. 5 24 Yanıtla
  • erkan: darısı basımıza bizde böyle baskan istiyoruz ampul kafa istemıyoruz 23 4 Yanıtla
  • sayın cumhurbaşkanımız: önemli olan adalettir. istersen kafir de olsa eğer adilse o kişi adil olmayan Müslümandan daha layıktır başa geçmeye. adalet mülkün temelidir. malesef her yerde Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan gibi başörtüsü, darbe, kürt meselesini çözecek kadar adil ve cesur kimseler olmuyor. ortadoğunun diğer ülkelerinin hali ortada. Allah uzun ve sağlıklı ömürler nasib etsin 9 17 Yanıtla
  • caner sonmez: erdogan olmasaydi hepimiz acliktan geverirdik simdii cikmisiniz yunan ne yunanisi 5 21 Yanıtla
  • Vatandaş : Bizdeki lüsk Araçları satacak bi başbakan çıksa dış borcu kapatırız. İşçiye 1000 lira Maaş ver. Diyanet işleri Başkanı'na 1 trilyona makam Arabası al. Adalet bu mu? Müslümanlık bu mu 20 3 Yanıtla
  • OSMAN OSMANOGLU: BU GENC BASBAKAN BIRSEYLER YAPACAK INANIYOM HORTUMCULARA FIRSAT VERMIYOR HELALOLSUN ILK ISI BAKAN ARABALARINI SATMAK YAKISIR BÖYLE DEVAM EDERSE ILERI BIRZAMAN TEK BASINA IKDIDAR OLUR YUNANISTANDAN ILK BIR DEVRIM YOLUNUZ ACIK OLSUN BASKAN 22 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement