Yunan Bakan'dan Şok Tehdit: IŞİD'cilere Vize Veririz - Son Dakika
Dünya

Yunan Bakan'dan Şok Tehdit: IŞİD'cilere Vize Veririz

Yunan Bakan\'dan Şok Tehdit: IŞİD\'cilere Vize Veririz

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, AB'yi IŞİD'cilere şengen vizesi vermekle tehdit etti.

30.06.2015 00:23  Güncelleme: 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Syriza'nın koalisyon ortağı milliyetçi Bağımsız Yunanlar (ANEL) lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, kreditörlerin Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı savunmasız bırakmak istediğini iddia etmişti.

"IŞİD'CİLER DAHİL HERKESE ŞENGEN VERİRİZ"

Halk oylamasının görüşüldüğü meclis oturumunda konuşan Kammenos, kreditörlerin amacının uzlaşma değil Yunanistan'ı ezmek olduğunu savunup referandumda 'hayır' oyu kullanacaklarını açıklayarak, Avrupa Birliği'ni herkese şengen vizesi vemekle tehdit etti.

Kammenos "Avrupa Birliği eğer bize borç vermezse, IŞİD'ciler dahil herkese Şengen vizesi vereceğiz" şeklinde konuştu.

ÇİPRAS: BİZİ EURO'DAN ATACAKLARINA İNANMIYORUM

Bu arada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Bizi Euro'dan atacaklarına inanmıyorum. Maliyeti büyük olacağı için bunu istemiyorlar. Sadece Avrupa Merkez Bankası'na maliyeti 120 milyar Euro." dedi.

Yunan Başbakan Aleksis Çipras, referandum kararı sonrası devlet televizyonu ERT'in canlı yayınında soruları cevaplandırdı. Çipras, Avrupalı liderlerin kendisine kısa süreli mevcut programın uzatılmasına ilişkin dün yaptığı talebe de olumlu cevap vermedikleri belirtti.

"MÜZAKERE MASASINDAN KALKMADIK"

"Yaşamımızı sürdüreceğiz. Ayakta, hayatta kalacağız ve egemen olarak geleceğimizin ne olacağına karar vereceğiz." diyen Aleksis Çipras, "Soğukkanlı ve itidal içerisinde tehdit ve şantajlara karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı. Yunan halkının program olmadan da yaşamını sürdürerek sandığa gideceğini söyleyen Çipras, "Yunanistan, müzakere masasından kalkmadı. Referandumdan sonra da masada olacak." şeklinde konuştu. Kreditörlerin devamlı yeni önlemler ilavesinde bulunduklarını belirten Aleksis Çipras, kendilerinin ise anlaşma sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını iddia etti. Merkel'in referandumda 'hayır' çıksa bile müzakerelerin devam edeceğini söylediğini de hatırlattı.

"REFERANDUM SONRASI ELİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK"

Hükümetin hedefinin referandum sonrası daha güçlü silahlarla müzakerelere devam etmek ve hükümetin önerilerinin masada kalması olduğunu belirten Yunanistan Başbakanı Çipras, sürdürülebilir çözüm için önlemlerin, bu gücü kaldırabileceklere yüklenmesi gerektiğini ifade etti.

Referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın saygı duyacaklarını ve hükümet tarafından uygulanacağını vurgulayan Başbakan Aleksis Çipras, ülkenin parlamentosu bulunduğunu belirtti.

"EURO'DAN ATAMAZLAR"

Yunanistan'ın Euro'dan ayrılması (Grexit) ihtimaline inanmadığını söyleyen Çipras, "Bizi Euro'dan atacaklarına inanmıyorum. Maliyeti büyük olacağı için bunu istemiyorlar. Sadece Avrupa Merkez Bankası'na maliyeti 120 milyar Euro." ifadelerini kullandı.

Bankaların kapalı kalmasına dair ise Aleksis Çipras, "Çünkü halkın karar verme hakkını kabul etmek istemediler. Yunan halkı esasa dair karar vermeye davet ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

REFERANDUM KARARINI ANLATTI

Geçen cuma günü referandum kararına giden süreci de anlatan Yunanistan Başbakanı Çipras, Brüksel'de devam eden müzakereler çıkmaza girince, "Merkel ve Hollande'nin bize sunduğu öneriler sürdürülebilir değil. Öneri ve önlemlerde neden ısrar ediyorsunuz, anlamıyorum. Finansal konularda mutabakat sağlamıştık." dedim. Onların cevabı, "Biz değil, kurumlar (AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası)..." Onlara bu konuda karar veremeyeceğini söylediğini belirten Çipras, cuma akşamı yaptığımız bakanlar kurulunu kestim ve telefonda Merkel ve Hollande'ye bu konuyu Yunan halkına soracağımızı söyledim." ifadelerini kullandı.

Aleksis Çipras, Merkel ve Hollande'ın referandum kararını öğrendikten sonra kendisine ne cevap verdiklerini söylemekten kaçındı. Ancak, "Aldığım cevap negatif değildi. Onlardan uzatma istedim, ancak kabul edilmedi." demekle yetindi.

"REFERANDUM ÖNLEMLER İLE İLGİLİ"

Avrupalı ortakların "Euro'nun çıkmayı değil, umutların yok olmasını istediklerini" söyleyen Çipras, referandumun, memorandum önlemlerinin kabulü ya da reddi ile ilgili olduğunu belirtti. Ülkede nakit güvenliğini sağlayacaklarını ve temel ihtiyaç maddesi sorunları yaşanmayacağını aktardı.

Son Dakika Dünya Yunan Bakan'dan Şok Tehdit: IŞİD'cilere Vize Veririz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (98)

  • Neyse o: Şştt la çipras gaç para isdiyon. Ölüm sana bi abi tavsiyesi atla gel uçağa. Bu ay ramazan ayı bizde kutsaldır. Büyük bi mendil al kocatepenin önüne otur teraviden sonra. Bir ayda borcun neyim galmaz. Bu kiyagimi da unutma 18 1 Yanıtla
  • 10: Ertuğrul nerdesin bak yunan abin ne dedi İsid diyor 17 1 Yanıtla tek dil tek bayrak tek vatan: Hahahahaha 7 0
  • MİLLİYETÇİ: kankanız selo yu çagırın o sizi çagırmıştı.işide gelince zaten vizeyi veren sizsiniz..yunanistanı satın bize bütün borçlarınızı ödeyelim 16 1 Yanıtla tek dil tek bayrak tek vatan: Aynen kardeş hahahaha sesli güldüm 4 0
  • erdan : inşalah AB sizi üyelikten çıkarır besle kargayı oysun gözünü misali size iyilkmi yarar pis yunan 8 7 Yanıtla
  • Huzur. İslamda: Hdp ciler boşuna yırtınmayın artık önce sellahitine laf söylin o değilmiydi türkiye getiriyordu can atyurdunuz 8 6 Yanıtla
  • kurtuluş: RTE yi gonderelim size 5 yıllı gına 3 yılda düzeltir orayi 12 1 Yanıtla
  • tnrrr: Bazı takozlar Türkiye yine bu hale sokmaya ugrasıyo hdpchp ye oy verip 7 6 Yanıtla
  • d e w r o: Işid e destek verse türkiyede yunanistana destek çıkar heee 8 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement